У Запорізькій області зафіксували майже 60 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції

У Запорізькій області зафіксували майже 60 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції

За тиждень зареєстрували майже 60 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції

За період з 4 по 11 жовтня у Запорізькій області зареєстрували 58 випадків захворювань на гострі кишкові інфекції. Про це повідомили в Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: У Запорізькій області діти отруїлися грибами

Зазначається, що гострі кишкові інфекції спричинені бактеріями або вірусами, які потраплять в організм з їжею або водою:

«Кишкові інфекції передаються через уживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки та предмети побуту. Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах і овочах», — йдеться у повідомленні.

Спеціалісти наголосили, що серед найпоширеніших симптомів гострих кишкових інфекцій є слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота, діарея.

Щоб вберегтись від кишкових інфекцій, необхідно дотримуватися простих правил, наголошують у повідомленні:

  • дотримуватись правил особистої гігієни, мити руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування вбиральні;
  • мити та тримати у чистоті всі поверхні та кухонні прилади приготування їжі;
  • не допускати комах та тварин на кухню та до приміщень, де зберігають харчі;
  • окремо зберігати сирі продукти та готові страви;
  • відокремлювати сире м’ясо та морепродукти від інших продуктів;
  • добре просмажувати чи проварювати м’ясо, птицю, яйця й рибу;
  • зберігати харчі за належної температури;
  • не пити воду з неперевірених джерел, вживати очищену, бутельовану чи кип’ячену воду;
  • перед вживанням мити та обдавати окропом фрукти й овочі;
  • не вживати продукти, у який закінчився термін придатності;
  • під час перевезення й зберігання харчів використовувати чисту упаковку;
  • не купувати їжу на стихійних ринках;
  • мити та обдавати окропом дитячий посуд та іграшки;
  • не купатися у несанкціонованих місцях відпочинку, уникати ковтання води під час купання.

Раніше ми писали, що Запоріжжі зафіксували шість випадків сальмонельозу. Зіпсовані та неякісні харчові продукти, брудна вода у водоймах, брудні руки і предмети побуту — це все може стати причиною харчових отруєнь. Особливо ця проблема загострюється влітку. Так, за останні сім днів у Запоріжжі зафіксували шість випадків сальмонельозу.

Також ми писали, що в Запоріжжі восьмеро людей отруїлись суші.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top