Як оригінально приготувати баклажани за простим рецептом
Існує сотні рецептів лазаньї — прекрасної страви, яка підкорила серця і шлунки мільйонів людей. За цим рецептом сайт torchyn.ua пропонує приготувати незвичайну лазанью, адже замість тіста тут використовуються баклажани.
Читайте також: Готуємо рулетики з баклажанів — грузинський рецепт
Баклажани у цій мінілазаньї поєднуються з особливим томатним соусом і сиром. Незвичайний і спосіб подачі — як в ресторані.
Що потрібно
Помідори — 200 г
Червона цибуля – ½ шт.
Сир бринза – 150 г
Баклажани — 150 г
Універсальна приправа «10 Овочів» — 1 ч. л
Як готувати
Дрібно наріжте цибулю та обсмажуйте її до золотистого відтінку. Протушкуйте томати до повного розм’якшення. Додайте до соусу 1 чайну ложку приправи «10 овочів» (або за своїм смаком — Ред.).
Наріжте баклажан і бринзу тонкими скибочками.
Зробіть пірамідку: кружечок баклажана — 1-2 столові ложки томатного соусу – сир. Таким чином зробіть 3-4 шари.
Змастіть форму для запікання олією.
Читайте також: Після цієї страви діти полюблять гарбуз — готуємо тертюхи
Складайте пірамідки прямо до форми. Якщо боїтеся, що пірамідка розвалиться — застроміть зубочистку у середину.
Печемо 15-17 хвилин в духовці при температурі 180° С. Смачного!
Нагадаємо, що суперфуд жовтня та й всієї зими — квашена капуста. Ми писали як приготувати смачну та корисну квашену капусту — простий перевірений рецепт.
Джерело