Повідомлено про підозру псеводополіцейським, які катували запорізького волонтера: що їм загрожує

У травні 2022 року двоє уродженців Мелітопольського району Запорізької області почали працювати на російських загарбників. Чоловіків 32 та 34 років окупаційна влада призначила на посади «инспектора патрульно-постовой службы» та «заместитель начальника по криминальной полиции» так званого Акимовского управления главного управления МВД в Запорожской области.

Про це повідомили у Національній поліції Запорізької області.

Користуючись повноваженнями, фігуранти намагалися примусити волонтера з Якимівки, яким мав проукраїнську позицію, співпрацювати з ними. Зрадники привласнили кошти волонтера, також погрожували фізичною розправою та зброєю, позбавляли волі та катували. Коли і після цього волонтер не пішов на співпрацю – його жорстоко побили, закрили в гаражі, вклали в руку гранату та запхали до рота дуло пістолета.

Повідомлено про підозру псеводополіцейським, які катували запорізького волонтера

«Коли й таке залякування не «зламало» українця, його відвезли до лиману, де наказали зайти в холодну воду і стріляли поруч. Ще одним способом переконання був наказ копати собі могилу. Зрадники відпустили потерпілого, лише коли отримали гроші від його батьків», – повідомили у поліції.

Наразі чоловікам заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Поліція Запоріжжя нагадує: повідомити про прихильників «руського миру» можна через чат-бот «Воєнні злочини рф у Запорізькій області» за посиланням https://t.me/zpsuvrzuuzk

 

Читайте також: Окупанти засудили мешканця Бердянська до 15 років суворого режиму: що відомо

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

 

Share this post

нет
scroll to top