Британія запровадила санкції ще проти 22-х російських танкерів

Уряд Великої Британії у четвер, 17 жовтня, запровадив обмежувальні заходи проти 18 російських нафтових танкерів та чотирьох СПГ-танкерів.

Про це йдеться у пресрелізі уряду, передає Укрінформ.

«Ми повинні боротися зі зловмисною російською діяльністю на кожному кроці, будь-то незаконне фінансування війни путіна, використання кібератак або варварство на лінії фронту в Україні. Велика Британія очолює процес проти відчайдушних і небезпечних спроб путіна зберегти свої енергетичні доходи, у той час як його «тіньовий флот» ставить під загрозу берегові лінії Європи та світу. Я зробив це особистою місією стримувати Кремль, затягуючи сітку навколо путіна та його мафіозної держави, використовуючи всі наявні в моєму розпорядженні інструменти», – заявив глава МЗС Девід Леммі.

Зазначається, що ще 18 кораблям «тіньового флоту» рф буде заборонено відвідувати порти Великої Британії, та вони не зможуть отримати доступ до провідних світових британських морських послуг.

Тільки за минулий рік ці нафтові танкери перевезли нафти на суму приблизно 4,9 мільярда доларів США. Усього Британія вже запровадила санкції проти 43 російських нафтових танкерів.

Також Британія накладає санкції на ще 4 СПГ-танкери і російську газову компанію АО «РусГазДобыча».

https://glavcom.ua/img/article/10199/66_main-v1726044189.webp

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія у середу, 11 вересня, додала до санкційного списку десять нових танкерів, які пов’язані з перевезенням нафти або нафтопродуктів з росії до третіх країн.

Тоді під обмеження потрапили судна Nikolay Zuyev, SCF Vankor, Vladimir Tikhonov, SCF Baltica, NS Asia, Leonid Loza, Olympiysky Prospect, Zaliv Aniva, NS Clipper та NS Corona.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3917174-britania-zaprovadila-sankcii-se-proti-22-rosijskih-tankeriv.html

Сообщение Британія запровадила санкції ще проти 22-х російських танкерів появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top