Ніколи не пізно: запоріжець опановує нову професію і отримує фахову освіту після 20 років досвіду на підприємстві

Ніколи не пізно: запоріжець опановує нову професію і отримує фахову освіту після 20 років досвіду на підприємстві

Запоріжсталівець Назар Псарюк впевнений: перенавчитися та отримати нову спеціальність може кожен

Сьогодні роботодавці в умовах дефіциту кадрів все більше вдаються до перенавчання своїх співробітників, аби на базі власних корпоративних навчальних центрів підготувати обізнаних фахівців. Експертність досвідчених промисловців-наставників у поєднанні з напрацюванням практики на реальному виробництві дають бажаний результат.

Щороку відділ розвитку персоналу Запоріжсталі навчає другій професії та підвищує кваліфікацію сотень співробітників підприємства. Можливістю отримати нову професію та фахову освіту не знехтував і підручний сталевара Назар Псарюк.

Читайте також: Обрала перспективи росту: фахівчиня «Запоріжсталі» Наталія Ключко про пошук себе у професії

Після отримання непромислової професійно-технічної освіти близько 20 років тому, Назар почав пошук роботи. В той час на Запоріжсталі вже працював його брат, у сталеплавильному цеху, і став прикладом для Назара.

«Я добре знав, як працюють у сталеплавильному цеху, і теж хотів стати сталеваром. Однак тоді, через відсутність фахової освіти, це не вдалося. Мене все ж взяли на роботу, але на іншу посаду», — розповідає Назар.

Згодом, з появою на комбінаті установки вдування пиловугільного палива, Назар перевівся до управління підготовки виробництва. Але весь час роботи на цій ділянці Назар не полишав думок про роботу сталеваром.

Цього року чоловік вступив до Запорізького металургійного коледжу та навчається за спеціальністю «Виробництво сталі і феросплавів». А можливість стати до роботи біля мартенівської печі випала фахівцю навіть швидше, ніж він очікував.

«На підприємстві якраз тривав підбір працівників для перенавчання на другу професію до сталеплавильного цеху – і я одразу пристав на цю пропозицію. Переваги очевидні: це більший заробіток, гарантоване бронювання, «гарячий» стаж. Та й взагалі, я завжди хотів працювати сталеваром, і ось мені випала така можливість – тож я не став нею нехтувати та вирішив спробувати свої сили», — продовжує розповідь запоріжсталівець.

Зараз Назар вже завершив стажування і став до самостійної роботи. За час навчання встиг попрацювати на кожній печі підрозділу, відчув різницю у їхньому характері, як кажуть самі сталеплавильники.

«Звісно, це робота не для кожного. Її треба по-справжньому любити, не боятися труднощів, і тоді точно все вийде. А колеги та наставники допоможуть опанувати професію», — додав запоріжсталівець.

Роботу Назара, його вміння швидко схоплювати нові знання та працьовитість відзначають й колеги.

«Він дуже гарно себе проявляє. Відповідальний, охоче береться за будь-яке доручення і на совість його виконує. Видно, що він дійсно зацікавлений цією роботою та воліє навчитися виконувати її якісно. Впевнений, Назар стане гідним сталеваром і в майбутньому й сам навчатиме молоде покоління металургів», — каже наставник Назара, підручний сталевара Сергій Бастюченко.

Читайте також: Робота повертає до життя – досвід промисловця із Запоріжжя, що повернувся до роботи з фронту

Зазначимо, що нині у пошукачів роботи є можливість приєднатися до сталевої команди комбінату. Для цього необхідно звернутися до відділу кадрів Запоріжсталі, який працює по буднях з 8.30 до 17.00 за адресою м. Запоріжжя, Південне шосе, 72. Також проконсультуватися щодо працевлаштування можна за телефоном +38 067 613 92 07.

Для випускників фахових та вищих навчальних закладів, які першим місцем роботи обрали Запоріжсталь, діє мотиваційна програма Перше робоче місце. Додатково до зарплати і премії протягом першого року роботи молоді фахівці отримують 50 000 гривень.

Як ми писали, на Запоріжсталі вже проходило навчання другій професії — кранового машиніста. Запоріжсталівці, які виявили цікавість до опанування нового напрямку роботи, отримували теоретичні знання на базі одного з навчальних закладів міста. Згодом отримані теоретичні знання спеціалісти відпрацювали на практиці під керівництвом досвідчених наставників.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top