У Запоріжжі розпочали роботу «підземні» сервісні центри: які послуги можна отримати (ФОТО)

У Запоріжжі кількість тривог постійно зростає, тому робота сервісних центрів в місті була частково заблокована. Під час тривог люди збиралися у величезні черги біля будівель сервісних центрів і могли очікувати свою чергу зранку до самого вечора.

Відтепер два сервісних центра розпочали роботу в укритті, тому наявність повітряної тривоги не впливатиме на їхній графік. Як виглядає педземний сервісний центр, і які послуги можна в ньому отримати, дивіться в репортажі Акценту.

Для нас вкрай важливо в прифронтовому регіоні надавати весь можливий спектр послуг в безпечних місцях, не дивлячись на ті загрози, які зараз є. Я радий, що сервісні центри стануть більш доступними через розміщення в укритті, а отже робота не припинятиметься під час тривог, — наголосив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Федоров також зауважив, що укриття було обладнане на за рахунок державних коштів, а за гроші підприємців міста.

Особливо мене радує те, що без жодної копійки коштів з державного бюджету було зроблено укриття. Все це кошти бізнесу, які вкрай швидкий час змогли це зробити. Тож для нас це та практика, по якій ми будемо йти абсолютно по всіх державних інституціях, щоб зробити їх більш доступними для мешканців Запоріжжя, — пояснив Федоров.

Всього в Україні працює 21 «підземний» сервісний центр. Окрім Запорізької області, такі центри є Дніпропетровській, Харківській, Донецькій областях.

З початку року тривога в Запорізькій області лунала більше ніж 1600 разів. Ми розуміємо, що безпека наших працівників і відвідувачів — це завдання номер один. Для цього ми зробили певний крок і відкрили два сервісних центра в безпечних умовах. Саме в цій локації ми зможемо надавати безперебійні послуги з 8:00 до 17:00, з вівторка по суботу, — розповів начальник Головного СЦ МВС Микола Рудик.

У сервісних центрах будуть доступні всі ті самі послуги, як і раніше: реєстрації, перереєстрація транспортних засобів, обмін і видача посвідчення водія і т.д.

На власному прикладі знаю, як складно, маючи талончик на 9-ту годину, потрапити хоча б о 4-тій. Надаючи такі послуги, ми забезпечуємо людей необхідними послугами. Є лише одне доповнення стосовно теоретичного іспиту. Якщо людина розпочала іспит і пролунало сповіщення про повітряну тривогу, вона має можливість закінчити тест. Якщо тривога розпочалася до початку іспиту, то треба чекати відбою, — додала секретар міської ради Регіна Харченко.

У такий спосіб, виключення стосуються лише теоретичного іспиту, який складається в не в укритті. Практичний іспит також можна здати не залежно від повітряних тривог.

Подписывайтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top