Технічне обслуговування газових мереж — в АТ «Запоріжгаз» відповіли на поширені питання

Технічне обслуговування газових мереж - в АТ "Запоріжгаз" відповіли на поширені питання

Спеціалісти дали відповідь на поширені питання споживачів

Незабаром запоріжці почнуть отримувати разові квитанції за послугу технічного обслуговування внутрішньобудинкової газової мережі у багатоповерхівках.

Начальник управління зовнішніх комунікацій АТ «Запоріжгаз» Наталія Галустова дала відповіді на головні питання клієнтів.

Читайте також: Призначення субсидії — відповіді на поширені питання від юристів

З якою періодичністю буде нараховуватись оплата за технічне обслуговування газопроводів спільної власності у багатоквартирних будинках?

Технічне обслуговування газопроводів у багатоквартирних будинках (газопроводи будинку за межами квартири) має проводитись раз у три або п’ять років, в залежності від термінів експлуатації газопроводів. Оплата за технічне обслуговування нараховується після його проведення.

Відповідно платіжка за технічне обслуговування– це разова платіжка, яку отримуватимуть власники квартир у багатоповерхівках один раз на три або п’ять років.

Чи входить фарбування газопроводів на фасадах будинків та у під’їздах в перелік робіт з технічного обслуговування?

Перелік робіт, який виконується під час технічного обслуговування затверджений Наказом Міністерства енергетики від 27.05.2020 року № 342.

Фарбування газопроводів не входить у перелік робіт з технічного обслуговування газопроводів спільної власності у багатоквартирних будинках.

Як дізнатись чи буде у моєму будинку проводитись технічне обслуговування?

Графіки проведення технічного обслуговування розміщуються на сайті АТ «Запоріжгаз» у розділі «технічне обслуговування ВБСГ».

Також, оголошення з датою проведення робіт заздалегідь розміщується на під’їзді будинку, де будуть виконуватися роботи.

Чому я маю платити за технічне обслуговування?

Під час технічного обслуговування перевіряється газова система будинку та усуваються витоки газу, які можуть бути не помітні для людей – наприклад на зовнішніх газопроводах багатоповерхівок.

З початку року фахівці АТ «Запоріжгаз» провели обслуговування газових мереж у понад 700 багатоповерхівках Запоріжжя та всього усунули майже 7 тисяч витоків газу

Роботи з технічного обслуговування проводяться на вимоги законодавства, для безпеки всіх мешканців багатоповерхівок.

Чому споживач має платити за технічне обслуговування, якщо платить за розподіл газу?

У тариф на розподіл газу закладено обслуговування газорозподільних мереж до точки приєднання газових мереж внутрішнього газопостачання, Обстеження внутрішньобудинкової системи газопостачання у тариф на послуги розподілу НЕ входить.

Від чого залежить вартість технічного обслуговування?

Вартість технічного обслуговування залежить від протяжності газопроводів спільної власності у будинку, кількості квартир, технічних особливостей мереж, які індивідуальні у кожного будинку, обсягу виконаних робіт.

Граничні рівні вартості робіт з технічного обслуговування газопроводів спільної власності затверджені Постановою НКРЕКП від 29.11.2023 № 2242.

Реквізити для оплати за послугу відрізняються від реквізитів для оплати за доставку газу.

Нижче реквізити для оплати разових квитанцій за послугу ТО:

ЄДРПОУ 03345716

пр UA773139570000026009304042647

Філія- Запорізьке обласне управління АТ „Ощадбанк»

Призначення платежу: проведення ТО ВБСГ за адресою: (вказати місто, вулицю та номер будинку, ПІБ споживача та особовий рахунок 0600….)

Вся інформація про ТО та взагалі про діяльність АТ «Запоріжгаз» публікується на наших сторінках у соцмережах: фейсбук, телеграм, інстаграм (скануйте кьюар код).

Раніше ми писали, що у Запоріжжі відкрили підземний сервісний центр МВС.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top