Ферстаппен виграв четвертий спринт сезону Формули-1 у Техасі

Нідерландський пілот «Ред Булла» Макс Ферстаппен тріумфував у короткій гонці на «Трасі Америк» в Остіні.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати спринту.

На перших метрах дистанції чинний чемпіон зберіг першу позицію від посягань конкурентів. Натомість гонщик «Макларена» Норріс пірнув у перший поворот перед Расселлом («Мерседес») і Леклером («Феррарі») та піднявся на друге місце.
Утім, створити тиск на Ферстаппена британець не зумів. На тривалий період епіцентр подій змістився за межі проміжного подіуму – Леклер і Сайнс влаштували видовищну боротьбу за 4-те місце. Зрештою, іспанець пройшов партнера по команді на 6-му колі.
На 9-му же Сайнс зумів випередити Расселла, а коло по тому пілота «Мерседеса» обійшов і Леклер. Здавалося, що залікова вісімка стабілізувалася. Однак, на фінальному колі «Феррарі» кинулася атакувати Норріса. Сайнс скористався помилкою Норріса на гальмуванні, а от Леклер пройти британського гонщика не зумів.
Ферстаппен підтвердив статус короля спринтів, вигравши четвертий з чотирьох коротких заїздів цьогоріч. Окрім того, нідерландець вперше за тривалий час зміцнив лідерство в чемпіонаті, збільшивши перевагу над Норрісом до 54-х очок. Основна гонка відбудеться в неділю – старт о 22:00 за київським часом.
Класифікація спринту Гран-прі США-2024:
Макс Ферстаппен
Карлос Сайнс (+3.882)
Ландо Норріс (+6.240)

До слова, раніше «Тойота» повернулася до Формули-1 в новому статусі.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top