Викривач “рекордного хабаря” Шевченко вже отримав винагороду в понад 13 млн гривень

Євген Шевченко, відомий своїм викриттям спроби дачі хабаря у розмірі 6 мільйонів доларів, пов’язаної з колишнім міністром екології Миколою Злочевським, повідомив про отримання державної винагороди у розмірі 13,3 мільйона гривень.

Інформацію про це він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Справа стосується подій 2020 року, коли представники Злочевського намагалися підкупити високопосадовців САП та НАБУ для закриття кримінального провадження щодо злочинної організації Сергія Курченка.

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) завершив розгляд справи, винісши вироки обвинуваченим. Це рішення дало Шевченку право на отримання винагороди згідно із законом про захист викривачів корупції.

Шевченко заявив, що всю отриману суму він спрямував на виробництво та постачання військовим РЕБ-систем і дронів, а також на фінансування наукових розробок у сфері оборони.

Викривач також закликав інших громадян до співпраці з НАБУ, зазначивши, що максимальна сума винагороди може сягати 500 тисяч доларів.

Він висловив надію, що його приклад надихне інших на боротьбу з корупцією.

https://weukraine.tv/novyny/vikrivach-rekordnoho-khabarja-shevchenko-vzhe-otrimav-vinahorodu-v-ponad-13-mln-hriven/

Сообщение Викривач “рекордного хабаря” Шевченко вже отримав винагороду в понад 13 млн гривень появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top