Інженера Запорізької АЕС рашисти судитимуть за «замах на теракт»

На Запоріжжі прокуратура окупаційного режиму затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі, заведеній на 32-річного жителя Енергодара Сергія Потинга, якого звинувачують відразу за кількома статтями України.

Він звинувачується, зокрема, в участі в терористичній спільноті, замаху на теракт, а також у незаконному придбанні та зберіганні вибухових пристроїв.

За версією рашистського слідства, у березні 2022 року Сергій, будучи інженером цеху теплової автоматики та вимірювань Запорізької атомної електростанції, «вступив до складу терористичного співтовариства, створеного співробітниками головного управління розвідки Міністерства оборони України».

І далі він, як придумали, розглядаючи стелю, «слідчі», нібито вів фотозйомку, за допомогою якої «здійснив збір інформації про автомобілі, які мають доступ на територію ЗАЕС, маршрути їх руху та місця стоянки транспортних засобів». І потім, звичайно ж, ці відомості «передав через месенджер українському куратору».

Мало цього, фантазія рашистів підказала їм, що нібито в травні 2023 року інженер ЗАЕС «одержав завдання ліквідувати в Енергодарі співробітника правоохоронних органів шляхом підриву вибухового пристрою. З цією метою він через схованку отримав і переніс у свою квартиру вибухівку, яку згодом заклав під днище легкового автомобіля, який використовується посадовцем».

І ось тут виявили пильність поліцаї окупантів: «вибуховий пристрій було виявлено та знешкоджено співробітниками правоохоронних органів», після чого «підривника» затримали та взяли під варту. І ось тепер кримінальну справу стосовно нього «направлено до Південного окружного військового суду для розгляду по суті».

Сообщение Інженера Запорізької АЕС рашисти судитимуть за «замах на теракт» появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top