Вибори і референдум у Молдові: Санду лідирує, більшість громадян проти вступу до ЄС

ОНОВЛЕНО.Підрахунок майже всіх голосів на президентських виборах у Молдові підтверджує лідерство чинної президентки Маї Санду, але й необхідність другого туру.Як повідомляє “Європейська правда”, про це свідчать оприлюднені Центральною виборчою комісією Молдови результати станом на 7:00.

За результатами обробки майже 98% усіх голосів на президентських виборах у Молдові чинна президентка Мая Санду отримала 41.83%.

Не обробленими лишаються тільки закордонній дільниці у державах Заходу, де більшість підтримує рух до ЄС та кандидатуру Санду на президентських виборах, тож ці дільниці очікувано збільшать її результат.

Мая Санду заявила про безпрецедентні фальсифікації і не поспішає визнавати результати голосування.

www.eurointegration.com.ua/news/2024/10/21/7196638/
За результатами обробки 91% бюлетенів на виборах президента Молдови лідирує чинна глава держави Мая Санду.

Про це повідомляє NewsMaker із посиланням на дані ЦВК Молдови.

01:31

https://newsmaker.md/wp-content/uploads/2024/10/snimok-ekrana-2024-10-21-012749.png

 

«Чинного президента Маю Санду підтримали 38,17% виборців. Кандидата від ПСРМ Олександра Стояногло – 28,61%, а лідера «Нашої партії» Ренато Усатого – 13,71%», – ідеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що за включення європейського вектора до конституції Молдови на референдумі проголосували 46,48% виборців, а проти – 53,52%.

Нагадаємо, за посаду президента Молдови змагаються 11 кандидатів. Перемогу отримає той з них, хто набере абсолютну більшість голосів. Якщо цього не станеться, за два тижні відбудеться другий тур президентських виборів.

Як повідомляв Укрінформ, у Молдові у неділю відбулися вибори президента та конституційний референдум щодо європейської інтеграції країни.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3918260-vibori-i-referendum-u-moldovi-sandu-lidirue-bilsist-gromadan-ne-pidtrimala-vstup-do-es.html

Сообщение Вибори і референдум у Молдові: Санду лідирує, більшість громадян проти вступу до ЄС появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top