SimpleX як альтернатива Telegram: екстремісти також оцінили це, – The Guardian

Jack Dorsey, що свого часу створив Twitter, та потім продав його Маску, проінвестував створення нового безпечного месенджера, який станом на зараз є найбільш безпечним, оскільки використовує абсолютно іншу філософію обміну даними між користувачами, Додаток, який не вимагає від користувачів електронної пошти або номерів телефонів, отримав понад 1 мільйон доларів фінансування за підтримки Джека Дорсі.

відмінну від відомих платформ, таких як Signal, Threema та месенджерів з протоколами XMPP. Називається месенджер SіmpleX – цей додаток не вимагає від користувачів електронної пошти або номерів телефонів, Натомість SimpleX Chat зберігає всі дані користувачів лише на пристроях клієнтів за допомогою переносного зашифрованого формату бази даних, який можна експортувати і передавати на будь-який підтримуваний пристрій.

Ознайомитися з усіма характеристиками додатку можна тут: https://simplex.chat/uk/

Та ось біда: деякі праворадикальні екстремісти почали покидати Telegram і переходити на нову платформу Simple.

Про це пише The Guardian.

Цей перехід почався після того, як засновник Telegram Павло Дуров оголосив про жорсткі заходи проти незаконного контенту та співпрацю з правоохоронними органами.

SimpleX приваблює користувачів тим, що не вимагає для реєстрації електронної пошти чи номера телефону, надаючи високий рівень анонімності. Крім того, додаток має наскрізне шифрування і не зберігає метадані чи профілі користувачів на своїх серверах.

Аналітики відзначають, що екстремісти бачать у SimpleX привабливу альтернативу Telegram через його функції конфіденційності, зокрема відсутність ідентифікаторів користувачів, що робить їх менш доступними для відстеження правоохоронними органами.

 

Сообщение SimpleX як альтернатива Telegram: екстремісти також оцінили це, – The Guardian появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top