Бойовому парамедику із Запоріжжя Андрію Авотиню просять присвоїти звання Герой України (посмертно)

На офіційному сайті Президента України з’явилася петиція, в якій її авторка, мешканка Запоріжжя Марина Авотинь, попросила главу держави присвоїти її чоловікові Андрію Авотиню, парамедику, бійцю стрілецької роти військової частини А7281 ЗСУ, почесне звання Герой України (посмертно).

У лютому 2022 року Андрій перебував у Польщі, проте, 24 лютого, дізнавшись про підступний напад рф на Україну, повернувся додому і в Запоріжжі відправився до територіального центру комплектування, де був призваний на військову службу.

Як далі зазначила Марина, її чоловік мав спокійний й врівноважений характер, відрізнявся розсудливістю й здатністю до виважених дій у критичних ситуаціях. За підтримки командування пройшов декілька курсів з тактичної медицини, мав декілька сертифікатів. На бойових завданнях, окрім основних службових обов’язків, добровільно виконував функції парамедика й рятував життя побратимів. За час служби встиг побувати на трьох напрямках і ніколи не намагався ухилитися від виконання бойових завдань.

14 липня 2024 року, під час виконання бойового завдання на Куп’янському напрямку, Андрій Авотинь отримав мінно-вибухову травму, а саме – травматичну ампутацію обох ніг. Попри важке поранення, він зміг встановити зв’язок по рації та викликав на себе евакуацію. За два дні, 16 липня, герой помер від отриманих поранень.

*

Фото: ресурси Інтернету

Сообщение Бойовому парамедику із Запоріжжя Андрію Авотиню просять присвоїти звання Герой України (посмертно) появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top