«Готуватися треба до найгіршого сценарію»: які відключення світла чекають на запоріжців взимку

Спрогнозувати, скільки в Запоріжжі не буде світла неможливо, але готуватись треба до найгіршого сценарію цієї зими.

Про це повідомила речниця ПАТ “Запоріжжяобленерго” Зореслава Цупренко під час брифінгу в Медіацентрі ЗОВА.

«Пов’язано це з тим, що дії агресора в принципі дуже важко передбачити. Плюс через обстріли, які російська федерація здійснила навесні енергосистеми зазнали значних втрат потужності. І наразі її можливості обмеженіші ніж були минулого року. Ми бачимо, що ремонтна кампанія триває, з тих повідомлень які ми бачимо від міністерства енергетики це питання знаходиться в них на контролі. Але ми так само бачимо що повністю відновити втрачені потужності не вдалося, бо це процес тривалий і він, на жаль, займає не місяць, два, три, а за оцінками експертів з того самого міністерства, може зайняти кілька років.

Зореслава Цупренко

Тому так енергосистема зараз вразливіша ніж була минулого року наразі і розглядаються всі можливі варіанти розвитку подій, у тому числі і найнесприятливіший. Безумовно всі ми сподіваємося, що цього не станеться бо те, що ми бачимо зараз попри зростання енергоспоживання, попри те, що трохи прохолодніше стало на вулиці люди почали користуватися електроопаленням. Зараз фіксується зростання рівня енергоспоживання, втім потреби у обмеженнях енергоспоживання наразі немає.

Але знов таки, в нас є ворог в нього є мета у тому числі знищити наші системи життєзабезпечення. Коли де і наскільки серйозного удару він завдасть і які будуть його наслідки, на жаль, передбачити неможливо, тому треба готуватися до будь-яких сценаріїв», — заявила Зореслава Цупренко.

Читайте також: Готовність до опалювального сезону та ризики його проходження: яка ситуація у Запорізькій області

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top