Японський сніданок — робимо незвичайний омлет с рисом і куркою
Омлет омурайсу — це одна з найголовніших ранішніх страв японської кухні. Приготувати його нескладно. По суті, це рис з куркою та овочами, загорнуті в омлет. Одним з варіантів рецепта омурайсу поділились на сайт shuba.life.
В цьому рецепті буде обсмажена курка разом із цибулею, болгарським перцем і печерицями, які поєднаються з рисом.
Читайте також: Здивуйте гостей — простий у приготуванні та дуже смачний омлетний рулет за рецептом кухарів із села Запорізької області
Попередньо треба відварити розсипчастий рис. Його потрібно приблизно 400 грамів.Для насиченості начинки, крім солі та перцю, можна додати трохи соєвого соусу або кетчупу. А от невід’ємна деталь омурайсу — це трохи кетчупу зверху перед подачею.
Рецепт розраховано на чотири людини, на кожну порцію треба два курячих яйця.
Що потрібно
- Яйця курячі — 8 шт.
- Олія соняшникова рафінована 1 ст. л.
- Куряча грудка 450 г
- Цибуля жовта ріпчаста 1/2 шт.
- Печериці 4 шт.
- Перець болгарський червоний 1 шт.
- Рис 400 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кетчуп 1/4 скл.
Як готувати
Підготуйте інгредієнти. Курку нарізати невеликим кубиком. Цибулю, гриби, перець нарізати кубиками.
Варимо рис. Відваріть рис згідно з інструкцією. Доведіть до смаку сіллю та перцем, остудіть.
Обсмажуємо курку та овочі з рисом. Розігрійте олію в сковороді й обсмажте курку до золотистого кольору. Додайте цибулю, гриби та перець, обсмажте разом, доки вони не стануть м’якими, до 5 хвилин. Вимкніть вогонь, додайте кетчуп і рис, добре перемішайте.
Готуємо омлет омурайсу. Нагрійте 1 ч. л. олії у великій сковороді. Збийте два яйця (на 1 порцію) у невеликій мисці. У сковороду влийте яйця, швидко зробіть круглий омлет.
Формуємо омлет і прикрашаємо. Помістіть ¼ рису з куркою та овочами в середину омлету і складіть верхній і нижній боки омлету поверх рису. Накрийте сковороду тарілкою і обережно переверніть, щоб на тарілці опинився рис, а зверху на нього омлет.
Читайте також: Готуємо без світла і газу — рецепт смачного паштету від Євгена Клопотенка
Повторіть процес, щоб зробити ще три омурайси.
Нанесіть трохи кетчупу зверху омлету перед подачею на стіл.
Смачного!
Ми писали, як приготувати хлібний пудинг зі сливами і горіхами за рецептом гіда із Запоріжжя.
Джерело