Фаршировані печериці з сиром та сметаною – як приготувати

Фаршировані печериці з сиром та сметаною – як приготувати

Цікавий рецепт фаршированих грибів

Це надзвичайно проста та бюджетна закуска, яка першою розлітається зі святкового столу. Ніжний смак печериці поєднується з тягучим сиром, обсмаженою цибулькою, часничком та сметаною створюючи справжній кулінарний хіт. Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

Читайте також: Лінивий рецепт — як просто приготувати піцу з лаваша

У рецепті використали королівські печериці, які вирізняються коричневим кольором капелюшка, виразнішими смаком і ароматом та, зазвичай, більшим розміром. Втім, ви можете взяти і звичайні білі печериці, головне, аби вони були великі, з широкими капелюшками та без пошкоджень.

Інгредієнти:

  • Печериці 10-12 шт
  • Цибуля 1 шт
  • Часник 1 зубчик
  • Сметана 1 ст л
  • Твердий сир 100 г
  • Перець та сіль за смаком
  • Олія 2 ст л

Спосіб приготування:

Видаліть ніжку з печериць, поріжте її дрібними кубиками. Цибулю почистьте, і також нашаткуйте кубиками.

Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії, викладіть нарізані ніжки печериць з цибулею, розчавлений зубчик часнику та обсмажте їх 5 хв. Зніміть овочі з вогню та викладіть в миску.

Додайте до овочів 50 г сиру, 1 ст. л. сметани, сіль та перець до смаку. Перемішайте начинку та викладіть її всередину печериць.

Викладіть фаршировані печериці на застелене пергаментом деко, присипте їх 50 г тертого сиру та запікайте 15 хв у розігрітій до 180 градусів духовці.

Раніше ми розповідали про рецепт смачного паштету від Євгена Клопотенка. Його можна легко приготувати, навіть коли вдома немає світла та газу.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top