У Запоріжжі до кінця цього року обіцяють відкрити кулінарний хаб з опорною кухнею

У Запорізькій області триває впровадження реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Головна мета програми — забезпечити 60 тисяч школярів якісним навчанням та корисним харчуванням у безпечних і комфортних умовах.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької ОВА, передає 061.

В цьому році з держбюджету виділено 17,2 млн грн на гаряче харчування для 5,5 тисяч учнів початкових класів. Всесвітня продовольча програма ООН частково компенсує вартість порцій для дітей.

Наприкінці цього року у Запоріжжі обіцяють відкрити перший кулінарний хаб з опорною кухнею.

Плани на 2025-2027 роки полягають у створенні сучасної інфраструктури: дві фабрики-кухні у Запоріжжі, 8 опорних та 28 базових кухонь в громадах області. Частина об’єктів вже проєктується.

Також влада регіону працює над створенням умов для відновлення місцевого бізнесу в харчовій і будівельній галузях.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Запоріжжі планують побудувати 2 фабрики-кухні – сучасні заклади, де готуватимуть їжу для тисяч школярів. Можливість реалізації проєкту голова Запорізької ОДА Іван Федоров обговорив із делегацією Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top