Готуємо чудову страву для вечері на всю сім’ю
Проста та досить швидка в приготуванні, поживна і збалансована страва, має всі шанси увійти до вашого особистого меню на тиждень. Завдяки тушкуванню, м’ясо стає особливо ніжним, а східні прянощі та спеції зроблять смак страви яскравим та небанальним. Простим рецептом печені зі свининою та картоплею у китайському стилі поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.
Читайте також: Готуємо улюблену страву Карлсона: спойлер — це не варення
Для приготування печені обирайте окіст, корейку, ошийок чи лопатку. Важливо, щоб м’ясо не містило кісток та було не жирним. Також замість свинини можна обрати яловичину чи індичку для більш дієтичного варіанту страви.
Найкраще для приготування такої печені підійде товстостінний чавунний казан або каструля. Якщо такої в господарстві не знайшлося, скористайтеся каструлею із товстим дном, об’ємом 2,5 л. Також можна скористатися мультиваркою.
Інгредієнти:
● 495-500 г свинини
● 700-800 г картоплі
● 140 г цибулі
● 180-200 г моркви
● 20 г олії для смаження (приблизно 2 ст. л.)
● 15 г картопляного крохмалю
● 2,5 г кориці
● 2,5 г бодяну
● дрібка сушеного меленого імбиру
● дрібка куркуми
● ½ ч. л. солі
● 250 мл гарячої води
Спосіб приготування:
На початку приготування потрібно 500 г свинини зачистити від плівок та нарізати впоперек волокон кубиками однакового розміру, приблизно по 30-35 г кожен. Посипати м’ясо ½ ч. л. солі та обсмажити з 1 ст. л. олії до золотавої скоринки.
Далі почистьте 700-800 г картоплі, 180-200 г моркви, 140 г цибулі та наріжте овочі кубиками. Пасеруйте моркву та цибулю з 1 ст. л. олії до золотавого кольору.
Після цього викладіть нарізане м’ясо, картоплю, пасеровані овочі у товстостінний посуд, залийте 250 мл гарячої води, додайте бодян, корицю, дрібку імбиру та куркуми. Доведіть воду до кипіння, потім зменште вогонь та тушуйте страву на маленькому вогні під закритою кришкою 40-45 хв або до готовності.
Розчиніть 15 г крохмалю у невеликій кількості води та, приблизно за 2 хв до закінчення приготування, додайте цю суміш до печені для загущення.
Нехай смакує!
Раніше ми писали, як приготувати тушковане мʼясо з підливою.
Джерело