Смачні та пухкі – як приготувати оладки на сироватці (рецепт)

Смачні та пухкі – як приготувати оладки на сироватці (рецепт)

Як приготувати швидко смачні та пухкі оладки

Оладки — з тих досконалих рецептів, в яких найпростіші інгредієнти простим порухом руки перетворюються у смачну повноцінну страву. Хоч зазвичай їх готують на основі кисломолочних продуктів або з дріжджового тіста, оладки на сироватці за рецептом Євгена Клопотенка виходять не менш смачними та пишними. Вони однаково добре смакують як з варенням, так і з солоними додатками, на зразок твердого сиру та шинки.

Читайте також: Корейські мариновані яйця – як приготувати страву вдома (рецепт)

Оладки вийдуть більш пишними, якщо для тіста використовувати інгредієнти однакової кімнатної температури. Тому, за змоги, дістаньте сироватку та яйця з холодильника за 40 хв до початку приготування страви. А якщо вдома немає соди, її можна замінити 1 ч. л. розпушувача. За бажанням, ви можете збільшити кількість цукру в тісті до 2-3 ст. л., але не більше, інакше зіпсується консистенція тіста, а оладки підгоратимуть при смаженні.

Інгредієнти:

  • 200 мл сироватки
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 250 г борошна
  • ½ ч. л. соди
  • 4-5 ст. л. олії для смаження
  • сметана або варення для подачі

Спосіб приготування:

Змішайте вінчиком 200 мл сироватки та 2 яйця. Додайте в миску також дрібку солі. 1 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру, ½ ч. л. соди та перемішайте.

Поступово, невеликим порціями додайте 250 г просіяного борошна та замісіть однорідне тісто без грудочок. Залиште його відпочити на 15 хв за кімнатної температури.

Розігрійте пательню з 2-3 ст. л. олії. У добре розігріту олію викладіть тісто ложкою та смажте оладки приблизно по 2 хв з обох боків. За потреби, під час смаження додавайте ще олії.

А перед подачею, викладіть страву на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.

Раніше ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top