Рецепт ідеальної домашньої аджики: з’їдається швидше, ніж готується!

Домашня аджика — це поєднання стиглих овочів, запашних трав і гостроти перцю. Ділимось перевіреним рецептом домашньої аджики, яку дуже швидко з’їдають.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал фудблогерки Ірини Онишкевич.

Рецепт домашньої аджики: простий рецепт

Інгредієнти:

помідори — 2,5 кг
морква — 0,5 кг
болгарський перець — 0,5 кг
яблука — 0,5 кг
червоний перець — 2-3 шт.
часник — 200 г
олія — 200 г
цукор — 100 г
сіль — 30 г
оцет (9%) — 100 мл

Спосіб приготування

Спочатку помідори потрібно пропустити через соковижималку, адже потрібна лише м’якоть. Теж саме потрібно зробити з яблуками.

Помідори та яблука вливаємо в каструлю та ретельно перемішуємо.

Перець очищаємо і пропускаємо разом з часником через м’ясорубку. Моркву потрібно натерти, додати у каструлю та поставити на вогонь.

Періодично помішуючи варіть півтори години. Далі додаємо олію, цукор та сіль. Варимо так ще 40 хвилин. Влийте оцет і з моменту закипання варіть ще рівно 10 хвилин.

Аджику розлийте у стерилізовані банки та закрийте кришкою.

Рецепт аджики (фото: кадр з відео)

Вас може зацікавити:

Рецепт кетчупу, який виходить смачнішим та магазинний

5 найкращих консервованих продуктів, які корисні для мозку

Смачний компот на зиму з вишень без стерилізації

Share this post

нет
scroll to top