Домашня аджика — це поєднання стиглих овочів, запашних трав і гостроти перцю. Ділимось перевіреним рецептом домашньої аджики, яку дуже швидко з’їдають.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал фудблогерки Ірини Онишкевич.
Рецепт домашньої аджики: простий рецепт
Інгредієнти:
помідори — 2,5 кг
морква — 0,5 кг
болгарський перець — 0,5 кг
яблука — 0,5 кг
червоний перець — 2-3 шт.
часник — 200 г
олія — 200 г
цукор — 100 г
сіль — 30 г
оцет (9%) — 100 мл
Спосіб приготування
Спочатку помідори потрібно пропустити через соковижималку, адже потрібна лише м’якоть. Теж саме потрібно зробити з яблуками.
Помідори та яблука вливаємо в каструлю та ретельно перемішуємо.
Перець очищаємо і пропускаємо разом з часником через м’ясорубку. Моркву потрібно натерти, додати у каструлю та поставити на вогонь.
Періодично помішуючи варіть півтори години. Далі додаємо олію, цукор та сіль. Варимо так ще 40 хвилин. Влийте оцет і з моменту закипання варіть ще рівно 10 хвилин.
Аджику розлийте у стерилізовані банки та закрийте кришкою.
Рецепт аджики (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
Рецепт кетчупу, який виходить смачнішим та магазинний
5 найкращих консервованих продуктів, які корисні для мозку
Смачний компот на зиму з вишень без стерилізації

