Рецепт незвичайного варення з гострого перцю
Цілі гострі перчики у прозорому сиропі — саме так виглядає незвичайне варення за авторським рецептом господині із Запоріжжя Марини Гармаш.
Читайте також: Картопляні палюшки зі шкварками — рецепт традиційної української страви
«Солодка нотка, яка змішується разом з ароматом та смаком прянощів. А за нею тепла та приємна гострота. Прозорий густий сироп та маленькі перчики які повністю зберегли свою структуру. За бажанням з перців можна прибрати насіння, але я люблю саме з насінням.
Прозорий сироп який чудово підійде до морозива, брускети і навіть до кави. Вага перців вказана вже в очищеному вигляді, без хвостиків. Сортів перцю не знаю, але всі гострі ціле асорті різного кольору», — написала про це варення Марина Гармаш.
Потрібно: 1, 5 кг гострого маленького перцю, 2, 5 кг цукру, 3 лимони (360 гр), 1 пачка спецій для глінтвейну (10 гр)
Приготування:
1. У перців обріжте хвостики, лимон наріжте на кусочки приберіть кісточки. Пересипте все цукром, залиште на ніч.
2. На наступний день, прогрійте масу до розчинення цукру на повільному вогні. Додайте спеції для глінтвейну, проваріть з моменту закипання 7 — 10 хвилин.
3. І так кожну добу проварюємо лише один раз по 7 — 10 хвилин. Мені вистачило 4 доби, щоб сироп став густішим а перці тримали свою форму.
Звичайно, можна скоротити час, та проварити зранку та ввечері, але я захотіла зробити саме так.
4. Готове варення розкладіть по баночках, закатайте. Не вкутувала.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашню квашену капусту з буряком.
Джерело