Пиріг «Три склянки» готується без замішування тіста, не містить яєць і рідини
Цей сухий насипний пиріг виходить вологим і ніжним завдяки гарбузовій начинці. Він розсипчастий, але тримає форму, дуже смачний і ароматний. Рецептом осінньої випічки поділилася господиня Світлана Юрченко.
Читайте також: Яблука в головній ролі — як приготувати смачний пісочний пиріг
«Пиріг готується без замішування тіста, нам потрібно лише поєднати сухі інгредієнти, підготувати начинку, натерти вершкове масло і зібрати пиріг у формі для випікання (краще розʼємній)», — написала Світлана Юрченко.
Потрібно:
склянка 300 мл, форма d.22 см. h.6 cm.
Для тіста:
— 1 ск. борошно (200 гр.)
— 1 ск. манка (250 гр)
— 2/3 ск. цукор (180 г)
— 1 пакетик ванільний цукор
— щіпка солі
— 2 ч. л. розпушувач
Для начинки:
— 800 г гарбуза (чиста вага), можна 400 г яблуко + 400 г гарбуз або яблуко + гарбуз + айва — 900 г
— 100 мл сік апельсину
— цедра 1 апельсину
— 100 гр. цукор (або за смаком)
— 1 ч.л. ванільний цукор
— 1/2 ч.л. мускатний горіх
— 1 ч.л. кориця
Для декору:
— 180 гр. вершкове масло
— 50 гр. волоські горіхи
— 50 гр. цукор
Приготування:
1. Змішуємо борошно, манну крупу, сіль, ванільний цукор та розпушувач, гарно перемішуємо.
2. Ділимо суху суміш на 3 рівних частини.
3. Гарбуз натираємо на середній тертці, додаємо цукор, сік та цедру апельсина, спеції, перемішуємо і ділимо на 2 рівні частини.
4. Форму застеляємо пергаментом — дно та боки. Першим шаром викладаємо рівномірний шар сухої суміші (акуратно розрівнюємо, але не ущільнюємо), потім шар гарбуза і так чергуємо. Останній шар — суха суміш. Шари між собою не ущільнюємо. По всіх поверхні робимо проколи шпажкою.
5. Зверху натираємо підморожене вершкове масло. Горіхи подрібнюємо скалкою, змішуємо з цукром і за 10 хв до готовності пирога посипаємо зверху.
6. Випікаємо t 180*C до румʼяної скоринки зверху приблизно 60 хв. Готовому пирогу даємо повністю охолонути і дістаємо з форми.
Раніше ми розповідали як приготувати лимонний курд — заварний крем, приготовлений на лимонному соку. Він може бути як самостійним десертом, так і чудовою начинкою для пирогів, тортів та тістечок.
Джерело