Фасовані харчові продукти: чи правильна вага?

До Держпродспоживслужби періодично надходять звернення, в яких споживачі повідомляють, що при зважуванні фасованого харчового продукту виявилось, що вага цього продукту менша заявленої на етикетці.

Фахівці Держпродспоживслужби в Запорізькій області зазначають, що відповідно до Технічного регламенту щодо деяких товарів, які фасують за масою та об’ємом у готову упаковку, встановлено допустимі від’ємні відхилення вмісту упакованої одиниці, а саме:

9% при номінальному вмісті від 5 до 50 грамів/мілілітрів;

4,5 грамів/мілілітрів при номінальному вміст від 50 до 100 грамів/мілілітрів;

4,5% при номінальному вмісті від 100 до 200 грамів/мілілітрів;

9 грамів/мілілітрів при номінальному вмісті від 200 до 300 грамів/мілілітрів;

3% при номінальному вміст від 300 до 500 грамів/мілілітрів;

15 грамів/мілілітрів при номінальному вміст від 500 до 1000 грамів/мілілітрів;

1,5% при номінальному вміст від 1000 до 10000 грамів/мілілітрів.

У випадку, якщо ви виявили від’ємну різницю ваги фасованого товару, більшу ніж передбачено діючим технічним регламентом, – звертайтесь до територіальних органів Держпродспоживслужби.

Контактна інформація для надсилання звернень до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області

Поштова адреса: 69036, Запорізька обл., місто Запоріжжя, б. Примаченко Марії, 20-А.

Електронна адреса: office@gudpss-zp.gov.ua

Електронне звернення можна подати на офіційному порталі Головного управління у розділі «Електронне звернення громадян» за посиланням.

Телефони: (061) 2397311, (061) 2397312.

Сообщение Фасовані харчові продукти: чи правильна вага? появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top