Цікавий рецепт баклажанів
За цим рецептом баклажани виходять смачнючі – гостренькі, пікантні, з приємною кислинкою. Вони чудово смакують з картоплею, кашею і локшиною. Та й на святковому столі кращої закуски не знайти.
Читайте також: Без стерилізації — три варіанти смачної консервації з перцю та баклажанів
Інгредієнти:
- 2 кг баклажанів,
- 400 г моркви,
- 250 г солодкого болгарського перцю,
- 200 г цибулі,
- 3-4 зубки часнику,
- 1 ст л солі,
- кілька горошин перцю,
- половинка перчика чилі,
- кріп, петрушка, селера.
Спосіб приготування:
Баклажани помити й обрізати плодоніжки. Скласти в каструлю, залити водою, трішки підсолити й накрити кришкою.
Довести до кипіння й варити близько 10 хвилин (овочі мають легко проколюватися сірником і водночас залишатися пружними). Злити воду, дати баклажанам трохи охолонути. Часник та зелень – подрібнити. Цибулю обсмажити на олії до прозорості, додати моркву й перець.
Тушкувати до розм’якшення моркви. Всипати сіль, перемішати. Вимкнути вогонь, додати зелень, часник і знову все перемішати. Ще теплі баклажани розрізати повздовж, але не до кінця. Начинити фаршем.
Притиснути половинки з овочами, надаючи їм форму цілого овочу. На дно емальованої миски чи каструлі скласти гілочки селери, потім фаршировані баклажани. Зверху гілочки петрушки й перець горошком.
Якщо залишився фарш – заповнити ним прогалини. Накрити тарілкою або кришкою, поставити гніт (наприклад, трилітрова банка із закрутками). Через кілька годин має з’явитися рідина з баклажанів. Квашення відбувається у власному соку при кімнатній температурі від 3 до 7 днів (слід час від часу відрізати шматочок і куштувати баклажани на смак; важливо не дати овочам перекиснути). Потім баклажани слід перекласти в скляну тару: банку, каструльку чи контейнер. Зберігати в холодильнику.
Перед подачею на стіл нарізати шматочками завширшки 1,5-2 см. За бажанням можна полити баклажани запашною олією і посипати зеленню.
Раніше ми писали про рецепт сирої аджики з хроном від досвідченої господині.
Джерело