Такий перець відмінно підходить до м’ясних страв
Пропонуємо приготувати гострий перець в маринаді за рецептом господині із Запоріжжя Марини Гармаш, яким вона поділилася у своїй кулінарній групі на фейсбуці. Їсти його можна вже на 2-3 добу.
Читайте також: Сезонна страва по-запорізьки: рецепт кабачкової ікри за авторським рецептом досвідченої господині
«Такий перець відмінно підходить до м’ясних страв, ніжний злегка обпалює. Доповнює букет смаків маринад і спеції», — каже про цей рецепт господиня.
Знадобитися:
— 200 гр червоного гострого перцю,
— 1 — 2 зубчики часнику,
— 1 фіолетова цибулина,
— 1 лавровий лист,
— 4 — 6 шт. горошин чорного перцю,
— 0,5 ч. л. орегано
Маринад:
— 250 мл води,
— 250 мл оцту 9%,
— 1 ст. л. з гіркою цукру,
— 1 ст. л. з гіркою солі
Приготування:
1. Ріпчасту цибулю наріжте четвертинками, часник «пелюстками».
2. Гострий перець можна нарізати як з насінням, так і без них. Для нарізки перцю, одягніть рукавички.
3. Помістіть всі інгредієнти в баночку, чергуючи спеціями.
4. Приготуйте маринад, закип’ятіть воду, додайте цукор і сіль. Проваріть 2 — 3 хвилини, зніміть з плити, додайте оцет.
5. Гарячим маринадом залийте гострий перець. Злегка накрийте пластиковою чи гвинтовою кришкою, дайте охолонути, приберіть в холодильник.
6. Перець в маринаді готовий через 2 — 3 доби. Чим довше стоїть, тим смачніше.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачну капустяну запіканку за оригінальним рецептом.
Джерело