Хрусткі, міцні та дуже смачні — рецепт квашених огірків від досвідченої господині

Хрусткі, міцні та дуже смачні - рецепт квашених огірків від досвідченої господині

Квашені огірки на зиму як із бочки: виходять хрусткі, міцні та дуже смачні

У розпалі сезон консервації, тож ділимося з вами рецептом квашених огірків, які виходять як із бочки, проте готуються у звичайних скляних банках. Ним поділилася досвідчена господиня Світлана Юрченко.

Читайте також: Малосольні огірки в пакеті – як приготувати за рецептом відомого шеф-кухаря

«Цей рецепт по праву вважається традиційним, в ньому присутні і листя хрону, та часник з кропом. Квашені огірки готують без консервантів, вони прекрасно почуваються у міській коморі протягом усього довгого і холодного осінньо-зимового періоду», — каже про цей рецепт господиня.

Інгредієнти:

  • огірки
  • листя дуба
  • листя вишні
  • кріп
  • часник

За бажанням можна додати:

  • корінь або листя хрону
  • тархун ( естрагон)
  • перець чилі

Розсіл:

  • 5 л. води
  • 500 гр. сіль кам’яна

Приготування:

1. Огірки заливаємо холодною водою на 2-3 години. Після миємо, злегка зрізаємо хвостики.

2. На дно підготовлених баночок кладемо листя дуба, листя вишні, часник, кріп. По бажанню хрін, тархун, перець чилі і т. д. (гірчицю в зернах та перець горошком не кладемо). Щільно заповнюємо зеленцями.

3. В холодній питній воді розводимо кам’яну сіль (не йодовану, не поварену).

Заливаємо баночки  до верху та прикриваємо металевими кришками, якими і будемо закручувати.

Хрусткі, міцні та дуже смачні - рецепт квашених огірків від досвідченої господині

4. Ставимо баночки на піддон (будуть бродити і підтікати).

5. Залишаємо для сквашування. Відлік часу починаємо з моменту початку сквашування, коли огірки почнуть бродити, появляться бульбашки, піна, помутніє розсіл, і від цього моменту відраховуємо 4-6 діб, залежно від температури зовні.

6. Приблизно через п’ять діб від початку бродіння, (коли процес бродіння вже зупинився, розсіл посвітлішає і на огірках з’явиться осад)зливаємо розсіл в раковину і гарно промиваємо огірки під проточною, холодною водою декілька разів, щоб вимити весь осад.

7. Заливаємо банки з огірками сирою, чистою, питною водою під самий верх (з гіркою), щоб під кришкою не залишалося повітря.

8. Кришку миємо під краном, накриваємо баночки і закатуємо.

Можна використовувати кришки ,,Твіст- офф” та пластикові термокришки, які на 15 сек.занурюємо в окріп. 

9. Виносимо на місце зберігання. Добре зберігаються, як в погребі, так і в коморі при кімнатній температурі.

Хрусткі, міцні та дуже смачні - рецепт квашених огірків від досвідченої господині

Раніше ми розповідали, як приготувати гострий перець в маринаді за рецептом запорізької господині. 

Джерело

Share this post

нет
scroll to top