Квашені огірки на зиму як із бочки: виходять хрусткі, міцні та дуже смачні
У розпалі сезон консервації, тож ділимося з вами рецептом квашених огірків, які виходять як із бочки, проте готуються у звичайних скляних банках. Ним поділилася досвідчена господиня Світлана Юрченко.
Читайте також: Малосольні огірки в пакеті – як приготувати за рецептом відомого шеф-кухаря
«Цей рецепт по праву вважається традиційним, в ньому присутні і листя хрону, та часник з кропом. Квашені огірки готують без консервантів, вони прекрасно почуваються у міській коморі протягом усього довгого і холодного осінньо-зимового періоду», — каже про цей рецепт господиня.
Інгредієнти:
- огірки
- листя дуба
- листя вишні
- кріп
- часник
За бажанням можна додати:
- корінь або листя хрону
- тархун ( естрагон)
- перець чилі
Розсіл:
- 5 л. води
- 500 гр. сіль кам’яна
Приготування:
1. Огірки заливаємо холодною водою на 2-3 години. Після миємо, злегка зрізаємо хвостики.
2. На дно підготовлених баночок кладемо листя дуба, листя вишні, часник, кріп. По бажанню хрін, тархун, перець чилі і т. д. (гірчицю в зернах та перець горошком не кладемо). Щільно заповнюємо зеленцями.
3. В холодній питній воді розводимо кам’яну сіль (не йодовану, не поварену).
Заливаємо баночки до верху та прикриваємо металевими кришками, якими і будемо закручувати.
4. Ставимо баночки на піддон (будуть бродити і підтікати).
5. Залишаємо для сквашування. Відлік часу починаємо з моменту початку сквашування, коли огірки почнуть бродити, появляться бульбашки, піна, помутніє розсіл, і від цього моменту відраховуємо 4-6 діб, залежно від температури зовні.
6. Приблизно через п’ять діб від початку бродіння, (коли процес бродіння вже зупинився, розсіл посвітлішає і на огірках з’явиться осад)зливаємо розсіл в раковину і гарно промиваємо огірки під проточною, холодною водою декілька разів, щоб вимити весь осад.
7. Заливаємо банки з огірками сирою, чистою, питною водою під самий верх (з гіркою), щоб під кришкою не залишалося повітря.
8. Кришку миємо під краном, накриваємо баночки і закатуємо.
Можна використовувати кришки ,,Твіст- офф” та пластикові термокришки, які на 15 сек.занурюємо в окріп.
9. Виносимо на місце зберігання. Добре зберігаються, як в погребі, так і в коморі при кімнатній температурі.
Раніше ми розповідали, як приготувати гострий перець в маринаді за рецептом запорізької господині.
Джерело