Цікавий рецепт оригінальних канапок
Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує зробити дещо новеньке на святковий стіл, а саме канапки з авокадо, але без хліба. Замість нього робимо тісто та смажимо міні панкейки.
Читайте також: Пиріг з рум’яною скоринкою та куркою – як приготувати за рецептом шеф-кухаря
Як зробити панкейки
Секрет пухких панкейків простий. Вам потрібно дати замішаному тісту трошки відпочити. Правило універсальне та працює з будь-яким видом тіста. Замість розпушувача підійде звичайна сода. Смажте панкейки на сухій сковорідці з антипригарним покриттям, яку треба обовʼязково добре розігріти. Це тісто також чудово смажиться з олією.
Тоді у вас вийдуть класичні оладки, але не варто додавати олію в саме тісто. Врахуйте, що цей варіант вийде менш дієтичним, бо олії для смаження піде, найімовірніше, більше. Якщо не хочете робити панкейки, беріть звичайний багет, але обовʼязково його підсушіть, бо так канапки вийдуть смачніше.
Інгредієнти:
Для панкейків
- 200 мл молока
- 1 яйце
- 200 г борошна
- ½ ч. л. розпушувача
- дрібку солі
- 1 ч. л. цукру
- 1-2 ст. л. олії
Для канапок
- 1 авокадо хаас
- ½ червоної цибулі
- 1 ч. л. лимонного соку
- сіль до смаку
Спосіб приготування:
Для панкейків змішайте у глибокій мисці 200 мл молока та 1 яйце. Додайте 200 г борошна, ½ ч. л. розпушувача, дрібку солі та 1 ч. л. цукру. Вимішайте тісто, щоб в ньому не було грудочок.
Додайте до тіста 1-2 ст. л. олії. Дайте тісту відпочити 15 хвилин. Смажте панкейки на сухій пательні діаметром 3-4 см до румʼяної скоринки з двох сторін.
Розділіть авокадо навпіл, дістаньте кісточку та мʼякуш. Поріжте авокадо дрібним кубиком. Почистьте та поріжте дрібним кубиком ½ червоної цибулі. Якщо реклама заважає вам готувати, відключіть її, придбавши підписку.
Змішайте авокадо, цибулю, 1 ч. л. соку лимону та сіль до смаку. Викладіть отриману масу на панкейки. Подавайте до столу. Нехай смакує!
Раніше ми писали, які пісні страви приготувати на Святвечір та Різдво.
Джерело