Кетчуп із гарбуза — це корисна альтернатива традиційному соусу, у якій поєднуються м’який солодкуватий смак гарбуза та пікантні спеції. Він простий у приготуванні, підходить для зберігання на зиму та чудово доповнює м’ясні, овочеві та борошняні страви.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал «Апетитні мрії».
Кетчуп з гарбуза
Інгредієнти:
гарбуз — 350 г
яблука — 250 г
цибуля — 1 шт.
часник — 1,2 зубчика
сіль перець, хмелі-сунелі — до смаку
томатна паста — 1 ч..
цукор — 2-3 л
лимонний сік — 1 ч.л
Спосіб приготування
У каструлі обсмажте нарізану цибулю та часник. Додайте гарбуз та яблука і все ретельно перемішайте. Влийте 100 мл води і тушкуйте під закритою кришкою, поки овочі не стануть м’якими.
Після цього додайте спеції, томатну пасту та тушкуйте ще 4 хвилини.
В кінці збийте масу блендером, додайте лимонний сік і гарбузовий кетчуп готовий.
Такий соус чудово підійде до будь-якої страви. Зберігати його потрібно у холодильнику в стерилізованій банці.
Кетчуп з гарбуза (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
Рецепт кетчупу, який виходить смачнішим за магазинний
7 рецептів соусів від кращих шеф-кухарів планети
Який кетчуп не можна купувати в українських магазинах і чому

