Легкий та ніжний — рецепт гречаного хліба в духовці від запорізької господині

Легкий та ніжний - рецепт гречаного хліба в духовці від запорізької господині

Авторський рецепт домашнього гречаного хліба від господині Марини Гармаш

Найніжніший повітряний м’якуш, легкий гречаний аромат, і приємний смак — так каже про цей хліб за своїм авторським рецептом господиня Марина Гармаш. Тож, сьогодні пропонуємо вам приготувати цей домашній хлібчик.      

«Якщо не перебити гречану крупу до стану борошна, відчутні дрібні частинки гречки, що роблять смак ще більш пікантним. Відмінно підійде до перших страв, бутербродів, кави з джемом і вершковим маслом. Можна випікати будь-якої бажаної форми на ваш смак. Якщо випікати в формі батона, вийде 4 штуки», — розповіла Марина Гармаш.

Читайте також: Смак дитинства: рецепт хрустких вергунів з секретним інгредієнтом

Знадобиться:

Для заварної частини: 300 мл окропу, 3 ст. л. гречаної крупи, 1 -1, 5 ч. л. солі, 3 ст. л. олії, 1 ст. борошна

Для основної частини: 200 мл теплої води, 2 ч. л цукру, 2 ч. л. сухих дріжджів, 4 ст. борошна

Приготування:

1. Гречану крупу подрібніть у кавомолці, додайте сіль, олію, одну склянку борошна та окріп. Ретельно перемішайте.

2. Дайте трохи охолонути, додайте борошно.

3. Окремо розведіть теплу воду, із цукром та дріжджами. Залишіть на 2-3 хвилини, додайте до борошна.

4. Замісіть тісто. По консистенції тісто м’яке легко відстає від рук. Залишіть на 1,5 години, двічі обімніть.

5. Розділіть тісто на 4 рівні частини, сформуйте багети, рулети, батони або круглий хліб за бажанням.

6. Перекладіть на деко, накрийте рушником. Залишіть на 40 хвилин для підняття. За бажанням нанесіть насічки за допомогою леза.

7. Випікайте при температурі 180 градусів близько 40-45 хвилин. Дайте повністю охолонути.

«Через те, що при приготуванні тіста використовувався метод заварювання, такий хліб виходить повітряним, м’яким і довго не черствіє», — зазначає Марина Гармаш.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашній хліб із цільнозернового борошна у духовці. 

Джерело

Share this post

нет
scroll to top