На комбінаті «Запоріжсталь» готуються до випуску першої партії чавуну після виведення з режиму консервації

Як проходить процес запуску доменного виробництва на комбінаті «Запоріжсталь»

Минулого тижня Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського ухвалила рішення щодо часткового виведення з режиму гарячої консервації підрозділів комбінату «Запоріжсталь». Наразі на підприємстві розпочали роздування доменних печей № 3 та 4. Надалі поступово відновлюватимуться виробничі процеси на наступних переділах — сталеплавильному та прокатному.

Запоріжсталь

Старший змінний майстер доменної печі №3 Сергій Москальов працює на «Запоріжсталі» вже понад 20 років. Проте, роздуванням доменної печі після і консервації, яка тривала 33 дні, він, як і інші співробітники цеху, займався вперше у житті. Але завдяки злагодженій роботі колективу все пройшло вдало.

Сергій Москальов

— Ніхто не очікував ні війни, ні того, що завод доведеться зупиняти на гарячу консервацію. Я понад 20 років працюю на комбінаті. Будь-яке було: і кризи економічні, і зупинки на виконання ремонтних робіт були, але саме такої зупинки й такого запуску ніколи не було за всі роки моєї роботи.

За всю історію комбінату його зупиняли та запускали з нуля лише один раз – після Другої світової війни. Проте, завдяки згуртованості та професійності нашого колективу ми впоралися.

У процесі запуску найвідповідальніша і найскладніша операція — це перший випуск. Ми спочатку його відкрили на печі №4, потім на печі №3. У нас йде боротьба за чавун, тут своя лінія фронту. Операції тут складні, робота важка, дуже відповідальна, необхідно мати зв’язок з усіма цехами комбінату. Але злагодженість у колективі напрацьована роками, тому впоралися. Для нас це безцінний досвід, але кожен сподівається тільки на одне: аби такого більше ніколи не повторилося.

Зараз усі зусилля скеровані на відновлення логістики, щоб ми змогли безперервно отримувати сировину та відвозити продукцію. А ми працюватимемо, кожен на своєму місці, наближатимемо нашу перемогу і зробимо все для цього, — розповів Сергій Москальов.

доменна піч

Зараз на доменній печі №3, де працює Сергій Москальов, трудяться горнові, майстер, газівники, водопровідники, машиністи шихтоподачі та машиніст крану ливарного двору. Під цілодобовим контролем технологів відбувається пуск та роздувка печі.

Старший горнової доменної печі Максим Курелюк каже, що запускати доменні печі після консервації достатньо складно.

Максим Курелюк

— І фізично, і тому, що все це ми робимо вперше. Зазвичай випуск на доменній печі відбувається раз на дві години, зараз цей час вдвічі більший, — поділився Максим Курелюк. — Але робота ця дуже важлива та потрібна. Для економіки дуже важливою є металургійна промисловість. Тож якщо є можливість працювати, треба це робити. У нас у Запоріжжі ситуація стабільна, тому нам треба продовжувати працювати та запускати виробництво. Віримо у перемогу і робимо свій внесок у неї, — поділився Максим Курелюк.

доменний цех

Зазначимо, що згідно з дорожньою картою з розконсервації виробництва, комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест також частково вивів з режиму гарячої консервації аглофабрику. Запущено три з шести агломашин з виробництва агломерату.

Відповідно, разом із відновленням виробничого процесу введено в роботу аспіраційні установки аглодоменного переділу, чому передувало повне технічне обслуговування природоохоронних агрегатів.

Для забезпечення стабільності виробничого процесу вже працюють транспортні, енергетичні, інжинірингові та інші допоміжні підрозділи комбінату.

Читайте також: У Запоріжжі вимушених переселенців працевлаштовують на промислові підприємства

Сообщение На комбінаті «Запоріжсталь» готуються до випуску першої партії чавуну після виведення з режиму консервації появились сначала на Індустріалка — новини Запоріжжя.

Источник: http://iz.com.ua/economika/na-kombinati-zaporizhstal-gotuyutsya-do-vipusku-pershoyi-partiyi-chavunu-pislya-vivedennya-z-rezhimu-konservatsiyi

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top