Українські споживачі повинні проявляти обережність під час вживання імпортованого болгарського перцю, який може містити отруйні хімічні речовини, здатні спричинити отруєння та інші негативні наслідки для організму.
Незважаючи на відомі переваги болгарського перцю, як високий вміст вітамінів та мінералів, нещодавно до України було завезено партію перцю, що містить небезпечні хімікати. За попередженнями, ці речовини можуть становити загрозу для здоров’я людини.
Чому небезпечно? Ідентифікаційна служба Європейської Комісії повідомляє, що цей перець був вирощений в Йорданії та експортований на український ринок через Польщу. Виявлені в продукті акарицид та інсектицид містяться у концентраціях, що перевищують безпечні норми, та можуть призвести до отруєння, інтоксикації та подразнення шкіри.
Важливо знати, що інсектициди, які застосовуються для захисту від шкідників, містять хімічні сполуки, токсичні для людей. Тому перевищення допустимого рівня цих речовин у харчових продуктах може становити серйозну загрозу для здоров’я.
Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/na-politsyah-u-zaporizhzhi-mozhe-buti-perets-z-otrujnimi-rechovinami/
Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook