Наслідки підриву Каховської ГЕС: на Запоріжжі спостерігається мор риби

Найближчими днями у Запорізькій та Херсонській області через стрімке падіння рівня води буде спостерігатися мор риби. Громадян просять утриматися від вживання такої риби, адже це дуже небезпечно для здоров’я.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Після теракту (найближчі 3-5 днів), вчиненого російськими окупантами на Каховській ГЕС, у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях спостерігається мор риби.

“ Збирати таку рибу і вживати (солити чи в’ялити) категорично заборонено! Є ризик захворювання на ботулізм”.

Також через підрив греблі, хімікати, збудники інфекційних хвороб із кладовищ, вбиралень, сміттєзвалищ — можуть опинитись у криницях та відкритих водоймах. Тож варто попіклуватись про власну безпеку:

✅ Пийте тільки бутильовану або привізну воду.
✅ Воду для приготування їжі і господарських потреб беріть тільки з перевірених джерел. Річка чи криниця у дворі – більше не є перевіреними джерелами води. Як і водопровід, призначений для технічних цілей.
✅ Кип’ятіть або дезінфікуйте в інший спосіб воду, взяту для пиття, миття фруктів, ягід чи посуду. Проте пам’ятайте, що кип’ятіння не позбавляє воду хімічного забруднення!
✅ Відмовтеся від продуктів, які були підтоплені водою (навіть від консервації).
✅ Піддавайте всі продукти термічній обробці (варіння, смаження, запікання).
✅ Ретельно мийте руки з милом.
✅ Не вбирайтеся в одяг, який був забруднений під час підтоплення, без попереднього прання та дезінфекції. Нагадаємо, Запорізька обласна військова адміністрація працює над ліквідацією та мінімізація наслідків терористичного акту, який здійснила росія на Каховській ГЕС 6 червня. У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp Источник: https://forpost.media/novosti/naslidky-pidryvu-kakhovskoi-hes-na-zaporizhzhi-sposterihaietsia-mor-ryby.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top