Небезпечна смакота: як запоріжцям правильно обирати сезонні фрукти та ягоди

Бактерії, нітрати та пестициди, що можуть викликати отруєння чи алергічні реакції — це лише частина неприємностей, які можна отримати у разі вживання неякісних фруктів та ягід. Аби уникнути розладу шлунку їх потрібно добре мити, якщо вживати буде дитина, то бажано зняти і шкірку з тих фруктів, де це можливо. За словами дієтологів, кількість нітратів, якщо вони є, також можна зменшити. Продукти краще придбати на офіційних ринках та у супермаркетах. Не купуйте фрукти на стихійних ринках та вздовж проїжджої частини. Вдома зберігайте їх у прохолодному місці, — радять фахівці.

Стиглі, соковиті та яскраві фрукти й ягоди не рідко можуть спровокувати й алергічну реакцію. Обережно та в міру алергологи радять вживати цитрусові, яблука, банани, нектарин, персик, чорницю, чорну смородину, полуницю, виноград та малину. Перші алергічні прояви можуть з’явитися вже протягом 5-10 хвилин.

Источник: https://tv5.zp.ua/news/nebezpechna-smakota-jak-zaporizhcjam-pravilno-obirati-sezonni-frukti-ta-jagodi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nebezpechna-smakota-jak-zaporizhcjam-pravilno-obirati-sezonni-frukti-ta-jagodi

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top