Негірше за гуакамоле – як приготувати намазку з кабачків (рецепт)

Негірше за гуакамоле – як приготувати намазку з кабачків (рецепт)

Цікавий і простий рецепт намазки з кабачків

Не знаєте, що приготувати з кабачків? А ми до вас з цікавою та смачною ідеєю — намазки з кабачків, крем сиру та ароматних спецій. Обсмажені до рум’яності шматочки овочів, подрібнені з часничком, крем-сиром та зеленню ідеально пасують до канапок, крекерів, лавашу та різноманітних закусок. Цікавим рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

Читайте також: Три смачні ідеї для спекотних днів — холодні супи за 10 хвилин

У всіх нас трішки різні уподобання, тож корегуйте кількість спецій собі до смаку, особливо це стосується кількості часнику та лимонного соку. А якщо хочеться зробити намазку трішки пікантнішою, додайте до неї пластівці перцю чилі або ж дрібно нарізаний гострий перець. А для оригінального свіжого смаку спробуйте додати кілька листочків свіжої м’яти. Якщо ви хочете зробити намазку густішою, то просто додайте ще 100 г крем сиру.

Як зберігати намазку з кабачків

Зберігайте намазку в герметичному харчовому контейнері в холодильнику 4-5 діб, при цьому старайтеся надовго не залишати її за кімнатної температури. А якщо робите страву лише для себе одного, то радимо приготувати половину зазначеної в інгредієнтах порції.

Інгредієнти:

  • 2 кабачки
  • 2 ст. л. олії для смаження
  • 5 зубчиків часнику
  • 200 г крем сиру
  • 1 ч. л. орегано
  • сіль та перець до смаку
  • ½ ч. л. коріандру
  • 3 гілочки петрушки або базиліку
  • 1-2 ст. л. лимонного соку
  • хліб для подачі

Спосіб приготування:

Кабачки помийте, просушіть та наріжте кубиками. Викладіть їх на розігріту пательню з 2 ст. л. олії та обсмажте до рум’яної скоринки 5-7 хв. Наприкінці смаження додайте до кабачків нарізані слайсами 4-5 зубчиків часнику.

Обсмажені кабачки з часником викладіть в чашу блендера, додайте до них 200 г крем сиру, дрібно нашатковану зелень. Перебийте інгредієнти до однорідності.

Додайте до намазки 1 ч. л. орегано, ½ ч. л. коріандру, сіль, перець та лимонний сік до смаку. Перемішайте та подавайте.

Раніше ми писали  рецепт ніжного полуничного суфле від запорізької господині. Цей літній десерт не потребує випікання.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top