Нотки Італії — як приготувати тосканський суп ріболліта

Нотки Італії - як приготувати тосканський суп ріболліта

Це поєднання інгредієнтів вам точно сподобається

Суп з квасолею, овочами та пармезаном вийде дуже насиченим. А для повної відповідності італійській класиці обов’язково додайте в тарілки скибочки підсохлої чабати. Тому сьогодні розповідаємо як приготувати цей рецепт.

Читайте також: Не гірше, ніж ягоди годжі — п’ять популярних українських автентичних продуктів, які містять багато корисних компонентів

Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Ріпчаста цибуля 1 штука
  • Зелена цибуля 1 штука
  • Селера 2 стебла
  • Морква 1 штука
  • Капуста 100 г
  • Часник 2 зубчики
  • Пармезан 30-40 г + для подачі
  • Біла квасоля у власному соку 250 г
  • Помідори 2 штуки
  • Рослинна олія 2 ст. ложки
  • Сушений чебрець ½ ч. ложки
  • Овочевий бульйон чи вода 700 мл
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Чабата за бажанням

Ріпчасту та зелену цибулі, селеру і моркву наріжте дрібними шматочками. Капусту нашинкуйте. Часник пропустіть через прес, а пармезан натріть на дрібній тертці.

З банки з квасолею злийте рідину. Помідори на хвилину опустіть у окріп і промийте під холодною водою ,а після очистіть від шкірки та насіння. Помідори наріжте невеликими шматочками.

У каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте порей та цибулю до м’якості. Додайте моркву, селеру, часник і чебрець. Помішуйте ще кілька хвилин.

Додайте помідори разом із гарячим бульйоном. Після закипання прикрийте кришкою та варіть на помірному вогні приблизно 15 хвилин.

Засипте в суп квасолю разом із пармезаном, варіть ще 2-3 хвилини. Перелийте приблизно третину супу в миску, подрібніть блендером і поверніть назад в каструлю. Закиньте в суп капусту, посоліть і поперчіть. Варіть ще 5 хвилин.

Покладіть на дно кожної тарілки по кілька скибочок підсохлої чабати і залийте супом.

Раніше ми розповідали як приготувати кабачкові оладки з незвичайними інгредієнтами.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top