Поради для приготування смачних страв

Не завжди легко харчуватися здоровою їжею, коли їжа на виніс знаходиться всього в одному спокусливому кліку від вас. Однак кілька корисних навичок за плечима (і трохи натхнення) дадуть вам квиток в один кінець до здорового, що не стресу готує.

Ви щойно переїхали з батьківського дому та обживаєте нову кухню? А може, ви шукаєте спосіб замаринувати м’ясо, перш ніж покласти його на гриль? Або, загралися в азартні ігри та не маєте часу на похід в ресторан? Може, вам цікаво, чим можна замінити вершкове масло у вашій здоровій випічці? Що б це не було, наше керівництво допоможе вам.

Читайте далі, щоб дізнатися про все, що вам потрібно знати про здорову кулінарії. Від порад для початківців до більш просунутих прийомів, схвалених експертами, які підвищать ваші навички, і ви нарешті підкорите кухню і будете готувати здорову та смачну їжу щоразу.

Поради для початківців

Кухня – це щось незвідане. Приготування їжі вдома може допомогти вам досягти ваших цілей у галузі здоров’я та схуднення, і немає кращого часу для того, щоб почати вчитися готувати, ніж зараз.

На щастя, приготування їжі в домашніх умовах не так уже й складно, особливо якщо ви освоїли основні принципи. Ви будете вражені тим, наскільки легше буде готувати, коли ви освоїте приготування браконьєрства і запасетесь шістьма основними продуктами, які завжди повинні бути під рукою кожного домашнього кухаря. Незабаром ви не тільки викинете меню на виніс, але й запрошуватимете друзів і рідних, щоб насолодитися вашими творами!

Налаштуйтеся на успіх на кухні за допомогою цих основних порад з приготування їжі, які повинен знати кожен кухар-початківець.

Використовуйте мікрохвильову піч по максимуму

Мікрохвильова піч – це універсальний помічник на кухні: вона може розігріти залишки їжі та прискорити процес приготування страв. Крім того, мікрохвильова піч допоможе вам харчуватися набагато здоровіше. Чи не переконалися? Цей зручний, але недооцінений кухонний прилад дозволяє контролювати порції та не піддаватися спокусі замовити їжу у ресторані.

Якщо ви використовували мікрохвильову піч в основному для розігріву заморожених продуктів або приготування попкорну, настав час ознайомитися з іншими способами використання цього приладу. Від отримання більшої кількості соку з цитрусових до швидкого приготування десертів з однієї порції – мікрохвильова піч допоможе вам готувати здорову їжу набагато швидше.

Дізнайтеся, як максимально використовувати свій кулінарний потенціал за допомогою порад з мікрохвильової печі, схвалених шеф-кухарями та дієтологами.

Вже настав сезон грилю?

Тепла погода означає, що настав час готувати на грилі, але постійна дієта зі звичайних гамбургерів та хот-догів на задньому дворі не йде на користь вашому здоров’ю.

Відмовтеся від оброблених продуктів і зробіть вибір на користь пісного м’яса, заправленого домашнім маринадом, який додасть набагато більше смаку, ніж соус для барбекю з пляшки. Ви можете навіть кинути фрукти на вогонь, щоб отримати альтернативний десерт, який буде освіжаюче солодким — і набагато кориснішим для вашого організму.

Освойте солодку та солону випічку

Ви, напевно, вже використовуєте свою духовку за призначенням, випікаючи все — від смачних десертів до ситних білків та овочів. Так, ви і ваша духовка — давні друзі, але ви, можливо, не підозрюєте, що цей надійний прилад може допомогти вам надати стравам смаку — без збільшення калорій і жиру!

Знайдіть найкращі варіанти заміни корисних інгредієнтів для вашої улюбленої випічки, а також ефективні способи запобігання пересиханню м’яса. А джерело avtomir.ua допоможе вам знайти цю і іншу корисну інформацію. Крім того, ви знайдете ідеї, які змусять ваших дітей дійсно їсти овочі.

Творчий підхід до зелені

Втомилися від шпинату чи салату-латуку з помідорами та легкою заправкою? Салат — це лише один із способів насолодитися зеленню. Ви можете додавати ці листові поживні речовини практично у всі страви:

Додайте в супи чи чилі.
Додайте в соус маринару для пасти чи лазаньї.
Додайте в яєчню під час приготування омлету.
Додайте до смаженої картоплі.
Змішайте в смузі.

Зелень має м’який смак, але містить багато поживних речовин. Ви можете навіть не помітити, що вони є частиною вашої страви, але ваш організм матиме користь від додаткових антиоксидантів, клітковини, вітамінів та мінералів.

Не покладайтеся на сіль

Приправляйте продукти спеціями, часником, цибулею, перцем та соком лимона або лайма для посилення смаку, а не покладайтеся на суміші приправ та соуси у пляшках, що містять багато солі. Свіжа зелень надає аромату всім видам страв і підвищує поживність.

Спеції та трави мають велику кількість антиоксидантних та протизапальних властивостей. Дубильні речовини, вітаміни та поліфеноли, що містяться в таких спеціях, як розмарин, шавлія, орегано, кориця та гвоздика, роблять їх відмінним доповненням до страв.

Источник: https://forpost.media/iz-zhizni/porady-dlia-pryhotuvannia-smachnykh-strav.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top