Рецепт приготування спанакорізо — як смакує рис зі шпинатом та лимоном

Рецепт приготування спанакорізо - як смакує рис зі шпинатом та лимоном

Спанакорізо — це традиційна страва з Греції

Якщо вам набрид звичайний рис, приготуйте його зі шпинатом та лимонним соком. Спанакорізо — це грецька страва, яка точно вам сподобається. Розповідаємо як її готувати.

Читайте також: Тертий ягідний пиріг за рецептом Лізи Глінської – як приготувати

Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:

  • Свіжий шпинат 450 г
  • Половинка ріпчастої цибулі
  • Зелена цибуля 5 стебел
  • Кілька гілочок кріпа
  • Лимон 1 штука
  • Рис 80 г
  • Оливкова олія 3-4 ст. ложки
  • Курячий бульйон 250 мл
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак

У шпинату видаліть стебла, листя нарубайте великими шматками. Цибулю наріжте невеликими шматочками. Зелену цибулю та кріп нарубайте, вичавте лимонний сік.

Рис кілька разів промийте під проточною водою. У каструлі розігрійте 2 ложки олії на середньому вогні. За 3–4 хвилини обсмажте цибулю і ріпчасту і зелену. Закиньте шпинат і, помішуючи, готуйте ще кілька хвилин, щоб листя зів’яло і стало м’яким.

Всипте рис, сіль та перець. Залийте гарячим бульйоном, доведіть до кипіння та варіть на помірному вогні 15–20 хвилин. Зніміть із вогню. Додайте масло, що залишилося, лимонний сік і кріп, перемішайте. Залишіть під кришкою ще на 10 хвилин.

Раніше ми розповідали як приготувати свинину в духовці з персиковим соусом.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top