Сезон томатів — робимо квашені помідори
Як приготувати квашені помідори без додавання цукру за бабусиним рецептом написала адміністратор групи у фейсбуці «Смачно у Наталки» Наталія Колоданос.
«До зими вони не достоять. Дуже смачні», — пообіцяла вона.
Читайте також: Як приготувати малосольні огірки за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець
Тож, як готувати.
На дно ємності (відра) кладеться подушка з трав:
— хрін
— гілочки вишні
— листя смородини чорної
— виноградний лист
— кріп
— корінь хрону
— часник.
Кладемо шар помідорів.
Знову перекладаємо трави, корінь хрону і часник.
Знову помідори.
На верх — листя хрону. Якщо маленькі ємності, то зелень — тільки на дно.
Заливка
На 5 літрів води — 250 г солі. Тобто на 1 літр води 2 ложки солі.
Попробуй воду, щоб була солона, бо різна сіль зараз.
Залити холодною водою та у погріб.
Читайте також: Готуємо смачні баклажани з грибами та секретним інгредієнтом — простий рецепт
Цукру не потрібно.
На 5 літр розсолу (тобто води з сіллю) вийшло одне 5 літрове відерце та два відерця по 3,5 літра. Смачного.
Ми писали, як приготувати шашлик з баклажанів — перевірений рецепт від господині із Запорізької області.
Джерело