Полюбили Італію, її особливості та колорит, тоді вам точно сподобаються італійські породи собак. Вони доповнюють індивідуальність свого власника, переймають риси його характеру. Бувають більш енергійні, спокійні, великі та маленькі. Кожен зможе підібрати для себе друга, який стане членом родини.
Які ж бувають
Пропонуємо розглянути декілька порід, які по праву заслужили найбільшу популярність:
- Левретка – по характеру порода схожа на кота, адже дуже охайна, любить чистоту, ненавидить воду та багнюку. Такі собаки віддають перевагу приміщенню, адже їм не до вподоби вуличний пил та шум. Але зустрічаються представники, які полюбляють усе нове, готові до пригод. Попри інтелект дресирування дається важко, адже песик постійно відволікається.
- Неаполітанський мастиф – брутальний, міцний та великий собака, який стане не тільки другом, а й охоронцем. Не дуже підходить для квартири, адже потрібно багато місця для комфортного проживання. Не люблять бути наодинці, постійно потребують уваги. Якщо вирішили завести такого красеня будьте готові до тривалих прогулянок, адже це його найулюбленіше заняття.
- Бергамська вівчарка – відрізняється середніми розмірами, може стати відмінною нянею для вашого малюка. Шерсть пухнаста, густа, довга, потребує постійного догляду. Навчити дисципліні можливо, але через впертість породи прийдеться витрати час та нерви.
- Кане-корсо – попри не великий розмір, такий собака відданий, розумний, легко сходиться з дітьми, стане надійним другом. Будьте обережні, адже реакція на незнайомців досить агресивна.
- Маремма-абуцька вівчарка – рідкісна та красива порода, стане захисником та охоронцем своєї родини. До незнайомців може бути агресивною, поводиться насторожливо. Обожнює та поважає свого хазяїна, але горда і не буде виконувати його забаганки, тому треба відноситися до неї з повагою.
Це невеликий перелік італійських порід. Представників дуже багато, тому спочатку варто ознайомитися з усіма видами.
Рекомендації стосовно годування
Якщо ви вирішили готувати свого улюбленця натуральною їжею, то основою повинно бути м’ясо, кисломолочні продукти, субпродукти та овочі. Не забувайте про вітаміни та каші. До раціону повинна входити яловичина, кролик, індичка, курка (давати сирим, але заздалегідь перемороженим, можна обробити окропом). Субпродукти (печінка, легені, серце) даються раз на тиждень. Бажано чергувати м’ясо з морською вареною рибою. Стосовно каш – це рис, гречка, пшоно. Собакам можна давати кабачок, петрушку, кріп, яблуко, моркву. Особливу увагу зверніть на вітаміни. Також радуйте свого улюбленця сирками, кефіром, йогуртом, окрім молока (погано засвоюється).
Обирайте виключно якісні продукти, забезпечте дробове харчування (3-4 рази на день). Температура їжі не повинна перевищувати 36 градусів. Проконсультуйтеся з ветеринаром стосовно корисного вітамінного та мінерального комплексу.