Важные новости

Рум’яні та соковиті біляші – як приготувати вдома швидко

Рум’яні та соковиті біляші – як приготувати вдома швидко

Рецепт смачних та домашніх біляшів

Біляші найкраще смакують свіжими та гарячими. Саме тому домашні біляші завжди виграватимуть у придбаних деінде. Лише подумайте, як це смачно: ласувати рум’яними, хрумкими та водночас соковитими біляшами, щойно спеченими на вашій же кухні.

Читайте також: Стародавній рецепт – як приготувати Олександрійську паску

Головний же секрет ідеальних біляшів за рецептом Євгена Клопотенка у правильному, еластичному тісті та помірно жирному фарші, який не пересушується при смаженні.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 250 мл води
  • 12 г сухих дріжджів
  • 1 ч. л. цукру
  • 450 г пшеничного борошна
  • ½ ч. л. солі
  • 1 ст. л. олії
  • 300 мл олії (для смаження)

Для начинки

  • 300 г свинячого фаршу
  • ½ цибулини
  • ⅓ ч. л. солі
  • перець до смаку

Спосіб приготування:

У чистій великій мисці змішайте 450 г пшеничного борошна, 1 ч. л. цукру, 12 г сухих дріжджів та 1 ст. л. олії.

До сухих інгредієнтів додайте 250 мл теплої води та замісіть тісто. Замішуйте спершу в мисці, а потім перекладіть на робочу поверхні та вимісіть масу ще 3-5 хв. Тісто поверніть у миску, накрийте рушником або харчовою плівкою та поставте підходити в тепле місце на 1 год.

Для начинки: до 300 г фаршу натріть (або дрібно наріжте) половину цибулини, додайте 13-14 ч. л. солі та чорний перець до смаку, перемішайте.

Коли тісто підійде, розділіть його на 8 рівних частин, кожної сформуйте кульки та розкачайте їх в плаский млинець.

На кожен шматочок тіста викладіть начинку та сформуйте пласкі, круглі біляші.

Розігрійте пательню з 300 мл олії. Смажте з обох боків по 3-4 хв або до рум’яності. Готові біляші викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію та подавайте гарячими.

Раніше ми писали, як приготувати пряники на смальці вдома.

Джерело

Share this post

нет