Ціна на баштанні вже не так кусається і коливається від 7-ми до 15-ти гривень за кілограм. Це і не дивно, адже зараз сезон кавунів. Але найголовніше – вміти визначити з них найсмачніший.
Існує думка, що кавун треба обирати за хвостиком, або за розміром та насиченістю жовтої плями. Але як бути тим, хто ще не куштував цьогорічних кавунів? Бо замість корисних вітамінів можна отримати порцію нітратів.
Для того, аби підтвердити чи спростувати думку занепокоєних покупців, журналісти “TV5” провели експеримент. Придбали кавун на ринку, а також для порівняння один обрали й у супермаркеті. Обидва зразки відправили на перевірку.
За кілька годин готові результати дослідження кавунів на нітрати. У ягоді з супермаркету кількість нітратів – 6 міліграмів на кілограм, а з ринку — 10. І це значно менше норми.
Отож, як показала перевірка, кавуни купувати можна і навіть потрібно. Адже вони сприятимуть роботі кишківника та принесуть в організм потрібну кількість води, вітамінів та амінокислот.
Источник: https://tv5.zp.ua/news/%d1%8f%d0%ba-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%96%d0%b6%d1%86%d1%8f%d0%bc-%d0%b2%d0%b8%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d0%b9-%d0%ba%d0%b0%d0%b2%d1%83%d0%bd-%d1%82/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25d1%258f%25d0%25ba-%25d0%25b7%25d0%25b0%25d0%25bf%25d0%25be%25d1%2580%25d1%2596%25d0%25b6%25d1%2586%25d1%258f%25d0%25bc-%25d0%25b2%25d0%25b8%25d0%25b1%25d1%2580%25d0%25b0%25d1%2582%25d0%25b8-%25d1%2581%25d1%2582%25d0%25b8%25d0%25b3%25d0%25bb%25d0%25b8%25d0%25b9-%25d0%25ba%25d0%25b0%25d0%25b2%25d1%2583%25d0%25bd-%25d1%2582
Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook