Як приготувати квашені томати за рецептом тернопільської господині
Рецептом смачних квашених помідорів на сторінці у фейсбуці «Консервація та заготовки на зиму» поділились господиня з Тернополя Євгенія Стеник.
Читайте також: Як приготувати лечо за авторським рецептом — перевірено на собі
Потрібно:
— круглі помідори (втім, використовувати будь-які, що вам смакують).
— листя хрону, вишні та смородини
— петрушка або кріп (хто з чим любить, можна будь-яку зелень)
— цибуля
— часник
— лавровий лист
— чорний та духмяний перець
— зерна гірчиці
— сіль
— цукор
— олія
— перець чілі (якщо полюбляєте гостреньке).
Пропорції на трилітрову банку — нижче.
Як готувати
Усі овочі та зелень миємо та очищаємо.
Рецепт на трилітрову банку такий.
На дно банки або пластового відра ставимо чорний або суміш перців 10 горошин, 4-5 горошин духмяного перцю,2-3 лаврових листи, 3-4 листи вишні та смородини й листя хрону, 3 нарізаних зубчиків чвснику.
Накладаємо у банки щільно помідори, але не трамбуємо (щоб помідори залишилися цілими) до половини. Тоді — знову 2-3 зубчики порізаного часнику і знову помідори. Додаємо 1 ст. л зерен гірчиці та 1-2 малі цибулі (можна цілі або прорізані).
Коли банка майже повна, додаємо 1 ст. л цукру, 3 ст. л солі (якщо не любите солоне, можна 2 ст. л солі), 1 ст. л олії (щоб помідори у процесі квашення не покривалися пліснявою).
Наливаємо у банки воду (звичайну з бювету, криниці або крану, якщо є фільтр), щоб покрила помідори, та накриваємо листям хрону.
Закриваємо капроновою кришкою та залишаємо на добу у теплому місці.
Читайте також: Рецепт смачних квашених помідорів за бабусиним рецептом, які не достоять до зими — поради української господині
Зберігаємо у підвалі, погребі або прохолодному місці. Куштувати можна за три-чотири тижні, вони уже кисленькі, малосольні.
Такі помідорки зберігаються цілу зиму.
Ми писали, як приготувати малосольні огірки за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець.
Джерело