Важные новости

Сезон томатів — готуємо смачні квашені помідори за рецептом української господині

Сезон томатів - готуємо смачні квашені помідори за рецептом української господині

Як приготувати квашені томати за рецептом тернопільської господині

Рецептом смачних квашених помідорів на сторінці у фейсбуці «Консервація та заготовки на зиму» поділились господиня з Тернополя Євгенія Стеник.

Читайте також: Як приготувати лечо за авторським рецептом — перевірено на собі

Потрібно:

— круглі помідори (втім, використовувати будь-які, що вам смакують).

— листя хрону, вишні та смородини

— петрушка або кріп (хто з чим любить, можна будь-яку зелень)

— цибуля

— часник

— лавровий лист

— чорний та духмяний перець

— зерна гірчиці

— сіль

— цукор

— олія

— перець чілі (якщо полюбляєте гостреньке).

Пропорції на трилітрову банку — нижче.

Сезон томатів - готуємо смачні квашені помідори за рецептом української господині

Як готувати

Усі овочі та зелень миємо та очищаємо.

Рецепт на трилітрову банку такий.

На дно банки або пластового відра ставимо чорний або суміш перців 10 горошин, 4-5 горошин духмяного перцю,2-3 лаврових листи, 3-4 листи вишні та смородини й листя хрону, 3 нарізаних зубчиків чвснику.

Накладаємо у банки щільно помідори, але не трамбуємо (щоб помідори залишилися цілими) до половини. Тоді — знову 2-3 зубчики порізаного часнику і знову помідори. Додаємо 1 ст. л зерен гірчиці та 1-2 малі цибулі (можна цілі або прорізані).

Коли банка майже повна, додаємо 1 ст. л цукру, 3 ст. л солі (якщо не любите солоне, можна 2 ст. л солі), 1 ст. л олії (щоб помідори у процесі квашення не покривалися пліснявою).

Наливаємо у банки воду (звичайну з бювету, криниці або крану, якщо є фільтр), щоб покрила помідори, та накриваємо листям хрону.

Закриваємо капроновою кришкою та залишаємо на добу у теплому місці.

Читайте також: Рецепт смачних квашених помідорів за бабусиним рецептом, які не достоять до зими — поради української господині

Зберігаємо у підвалі, погребі або прохолодному місці. Куштувати можна за три-чотири тижні, вони уже кисленькі, малосольні.

Такі помідорки зберігаються цілу зиму.

Ми писали, як приготувати малосольні огірки за дуже простим рецептом — впорається й кулінар-початківець.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top