Сезонне меню: яких овочів та фруктів необхідно встигнути наїстися влітку

Сезонне меню: яких овочів та фруктів необхідно встигнути наїстися влітку

Влітку настають незабутні, теплі й сонячні дні, які кортить проводити в подорожах, на пляжі, з друзями та близькими. Окрім сонця й тепла, літо приносить нам безліч чудових продуктів — соковитих ягід, фруктів, зелені тощо, яких не дістати взимку. Це чудовий час, щоб по максимуму урізноманітнити раціон і поповнити свій запас вітамінів та мінералів. Пропонуємо вам добірку найбільш корисних сезонних продуктів, які дарує нам тепле літо!

Помідори

Свіжі томати містять багато вітамінів і корисних мікроелементів, необхідних для здорового функціонування серцево-судинної системи та створення профілактики онкології. Щоб отримати якнайбільше корисних речовин, рекомендується їсти помідори без термічної обробки (якщо для цього немає протипоказань).

Чорниця

За темний колір чорниці відповідають антоціанові пігменти, відомі своїми антиоксидантними та протимікробними властивостями. Дана ягода створює профілактику багатьох захворювань і значно покращує неврологічну функцію. Якщо ж у садочку або на дачі не росте ця чудова ягода, доставка продуктів від FOZZY — до ваших послуг!

Кріп і петрушка

Дехто вважає, що запашну травичку додають у супи й салати тільки для гарного вигляду та аромату, але це далеко не так. Свіжа зелень корисна для м’язів, серця й судин, а також для нормалізації тиску. Обов’язково включайте її до раціону!

Шпинат

Далеко не на кожному городі вирощується шпинат, але сьогодні його можна знайти в магазинах або замовити з доставкою. В даному продукті міститься величезна кількість корисних речовин, включаючи калій, цинк, магній, селен і найцінніші вітаміни. До того ж м’ясні та овочеві страви зі шпинатом неймовірно смачні та оригінальні.

Абрикоси

Якщо ви давно збирались їсти побільше фруктів та ягід замість цукерок, абрикоси допоможуть вам це зробити, адже вони неймовірно смачні та дуже корисні. Взяти хоча б десерт із натурального йогурту та абрикос, приправлений корицею! Вживаючи цю смакоту, ви поповнюєте в організмі запаси калію та антиоксидантів, покращуєте стан серцево-судинної системи, ШКТ, шкіри, очей.

Полуниця

В ягодах полуниці міститься багато клітковини та соку, який чудово зволожує та освіжає. Полуниця смачна й солодка, але цукру в ній набагато менше, ніж у багатьох інших ягодах, що дозволяє включати її до діабетичного раціону. Калій, марганець, вітаміни групи С та антиоксиданти захищають організм від вільних радикалів, запобігаючи багатьом захворюванням та передчасному старінню.

Кавуни

На 90 процентів кавуни складаються з води, але не всі знають, що в цій велетенській ягоді містяться такі цінні речовини, як лікопін і калій. Кавуни корисні для серцево-судинної системи та нормалізації тиску, а присутня в них клітковина сприяє здоров’ю ШКТ.

Скористайтеся літом не тільки для відпочинку, але й для оздоровлення: споживайте сезонні продукти, щоб покращити імунітет, запастися силами, енергією та гарним настроєм на весь рік — до наступного літа!

Share this post

нет
scroll to top