Смажений рис з куркою та омлетом: нескладний рецепт азійської страви для легкої вечері

Рис з курятиною не видається чимось незвичним або складним — це досить поширене поєднання продуктів. Проте навіть з цих продуктів, додавши деякі інгредієнти, можна приготувати дещо нову та цікаву азійську страву.
Про те, як готувати рис по-азійськи з яйцем і курятиною, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал «КРАСИВО ЇСТИ».

Що потрібно для смаженого рису по-азійськи
Для приготування цієї страви з курятиною, потрібні наступні продукти:
куряче філе — 0,5 шт.;
рис — 0,5 стакана;
яйця — 2 шт.;
соєвий соус — 2-3 ст. л.;
зелена цибуля — 2-3 стебла;
часник — 2-3 зубчики;
імбир (свіжий) — 10 г;
сіль — до смаку;
олія — для смаження.
Як готувати рис з яйцем і курятиною по-азійськи
Приготування цієї страви найкраще почати з рису — його необхідно відварити окремо, попередньо промивши декілька разів, допоки вода не стане чистою. Варити рис потрібно відповідно до типу, заливши 1 частину рису 2 частинами води.
В цей час промийте зелену цибулю, очистьте часник та імбир. Розігрійте на пательні олію, подрібніть імбир з часником, які використовуються для незвичної та легкої гостроти страви.

Подрібніть часник з імбиром (скриншот / КРАСИВО ЇСТИ)
Подрібнені інгредієнти необхідно всипати в олію та смажити приблизно протягом 2-3 хвилин, до появи золотистого кольору.
Потім перекладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Половину засмажених продуктів покладіть назад в пательню.
Наріжте філе на маленькі шматочки або слайси, присмажте до готовності. В цей час підготуйте цибулю — білу частину необхідно дрібно нарізати і додати до курки.
Це слід робити, коли курятина майже готова. Зелену частину, так зване «пір’я», використовують для прикрашення страви.
Готову курку перекладіть в окрему миску. Збийте яйця і вилийте їх на розпечену пательню.
Щойно вони злегка схопляться, суміш необхідно перемішати лопаткою — і так декілька разів. Такий омлет-скрембл готувати швидко, крім цього, він залишається пухким.

Як готувати скрембл з рисом (скриншот / КРАСИВО ЇСТИ)
До готового скремблу додайте сіль і всипте готовий рис та курку. Злегка присмажте страву, періодично перемішуючи продукти. Наприкінці приготування додайте соєвий соус, подрібнену зелену цибулю та імбир з часником. Після цього страва готова.

Раніше ми розповідали, як запікати курку з квасолею і травами за рецептом Гордона Рамзі.
До того ж писали про те, які три страви можна приготувати з баклажанів.

Share this post

нет
scroll to top