Важные новости
«Запорожгаз» — плевать на всех и армейские методы.Юні запорізькі тхеквондисти вибороли престижні нагороди Всеукраїнського турніру «Діти України…Уряд Естонії підтримав передачу Україні нового пакета військової допомогиЕлена Шуляк: «Слуга Народа» лишилась тех, кто изменил ценностям политической…Олена Шуляк: «Слуга Народу» позбулася тих, хто зрадив цінностям політичної…Розтрощені вікна та пошкоджені квартири: наслідки ворожих ударів по Запорізькій…«Буду вигрібати й далі працювати»: власник торгового павільйону розповів про…Бердянськ: місто, в якому починається дорога до Щастя (фото)Систематично обстрілюють — запорізьке підприємство критичної інфраструктури досі не облаштувало…Розтрощені вікна та пошкоджені квартири: Наслідки ворожих ударів по Запорізькій…З «Юнармії» – на фронт: як Росія готує українських дітей…

Справжня українська страва – як приготувати голубці за рецептом Лізи Глінської

Справжня українська страва – як приготувати голубці за рецептом Лізи Глінської

Цікавий рецепт смачних голубців

Справжня українська страва, яка відома всім з дитинства. Шеф-кухарка і в минулому ведуча «Майстер-Шеф»  Ліза Глінська поділилася рецептом смачних голубців.

Читайте також: Яблука в головній ролі — як приготувати смачний пісочний пиріг

Інгредієнти:

  • 1 капустина
  • 500 г яловичого фаршу
  • 150 г рису
  • 4 цибулини
  • сіль, перець чорний (на свій смак)
  • олія

Для підливки:

  • 300 г томатів
  • 2 морквини
  • 2 цибулини
  • сіль
  • вода
  • цукор

Приготування:

З рисом ми робимо ту саму маніпуляцію, що й у минулому рецепті з тюфтельками. Варимо 15 хвилин і залишаємо до повного вистигання під закритою кришкою.

Цибулю дрібно поріж кубиком і підсмаж до золотистого кольору. Далі візьми капусту і в центрі зроби чотири глибокі надрізи по колу, після чого встроми виделку в качан капустини.

В киплячу воду занур капустину на дві-три хвилини, щоб листя стало м’яким. Далі розбери качан на окремі листки.

Далі в ту саму киплячу воду відправ по п’ять-шість листів капусти на одну або дві хвилини, щоб вони стали ще м’якшими.

Підготуй начинку, змішавши обсмажену цибулю, рис та фарш зі спеціями. Виклади його на розрізаний вздовж лист капусти, відділивши його у такий спосіб від жорстокої серцевини.

Після цього заверни лист з начинкою в конус, у якому краї мають бути загорнуті всередину. На дно каструлі поклади обрізки з капусти, а на верх — сформований голубець, і так кілька ярусів.

Далі голубці треба залити підливкою. Для її приготування наріж моркву дрібною соломкою, а цибулю кубиком і обсмаж до золотавого кольору.

Додай спеції та помідори у власному соку, після чого перемішай і залий голубці. Якщо томати кислі, додай туди трохи цукру.

Після цього накрий голубці в каструлі тарілкою та притисни їх — завдяки цьому вони не підійматимуться. Готуй 45-50 хвилин на середньому вогні до готовності.

Раніше ми писали, якприготувати запечений перець з часником . Закуска готується дуже просто, а інгредієнтів зовсім мало і більшість з них завжди є вдома.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top