Суп з квасолею на курячому бульйоні – як приготувати за рецептом шеф-кухаря

Суп з квасолею на курячому бульйоні – як приготувати за рецептом шеф-кухаря

Як легко приготувати суп з квасолею

Найчастіше різноманітні страви з квасолі готують під час посту, щоб замінити таким чином мʼясо. Втім, ці продукти класно поєднуються між собою, створюючи ще поживніші та смачніші страви, як-от суп з квасолею та куркою. Ідеальне перше на обід за рецептом Євгена Клопотенка.

Читайте також: До будь-якого гарніру – як приготувати тушковане мʼясо з підливою

Поради з приготування супу

Щоб зробити суп дійсно швидко, можна використати вже готову консервовану квасолю. Якщо маєте час та бажанням, суху квасолю можна підготувати заздалегідь. Для цього замочіть її у чистій воді на 6 годин чи просто на ніч, далі відваріть до готовності й використовуйте у супі. Підійде як біла, так і червона квасоля.

Інгредієнти:

  • 3 л води
  • 2-3 курячих стегна
  • 4 картоплини
  • 1 середня цибуля
  • 1 середня морква
  • сіль до смаку
  • 3 горошини духмяного перцю
  • 3 лаврових листи
  • 1 банка квасолі

Спосіб приготування:

Закипʼятіть 3 л води, додайте у каструлю 2-3 курячих стегна. Почистьте та поріжте кубиком 4 картоплини та додайте овоч до мʼяса.

Проваріть курку та картоплю протягом 10 хвилин на середньому вогні. Далі додайте очищені та порізані кубиком цибулю та моркву. Варіть ще 10 хвилин.

Додайте спеції: сіль до смаку, 3 горошини духмяного перцю, 3 лаврових листи. Далі додайте банку білої квасолі «Делікатесна» та варіть ще 5-7 хвилин.

Доведіть суп до смаку, додавши сіль, якщо потрібно. Дайте супу добре настоятися. Подавайте з кропом. Нехай смакує!

Раніше ми писали, як приготувати волован з горбушею за рецептом шеф-кухарки.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top