Солодкуватий фруктовий соус чудово доповнює соковите м’ясо
Зараз на кожному кроці можна зустріти персики – самий сезон. І якщо ви не знаєте, як їх смачно приготувати, то ось вам цікавий рецепт. Тут цей фрукт стане чудовим доповненням до м’яса та зробить страву неймовірно смачною.
Читайте також: Смакота: салат із запеченим курячим м’ясом, баклажанами і кабачками — готуємо за рецептом Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- Свиняча вирізка 500 г
- Борошно 20 г
- Сіль, перець за смаком
- Оливкова олія 45 мл
- Персики 4 штуки
- Віскі 30 мл
- Яблучний оцет 45 мл
- Мед 20 г
- Часник сушений пластівцями 1 щіпка
- Перець червоний пластівцями 1 щіпка
- Вершкове масло 20 г
Приготування:
Заздалегідь почніть розігрівати духовку до 180°C та підготуйте форму для запікання.
Далі перейдемо до м’яса – обваляйте свинину у борошні, посипте сіллю та перцем. Потім необхідно обсмажити свинину на сковороді з додавання оливкової олії до рум’яності з усіх боків.
Перекладіть свинину у форму та відправте в духовку приблизно на 20 хвилин. А коли м’ясо буде повністю готове, дайте йому «відпочити» ще хвилин 10. Потім наріжте вирізку на скибочки.
Читайте також: Смажена яловичина по-китайські за 15 хвилин – швидкий та простий рецепт
Очистіть персики від шкірки і наріжте їх часточками. Відправте на сковороду та обсмажуйте, помішуючи, 2-3 хвилини. Далі до фруктів додайте віскі, оцет, мед, часник і червоний перець. Нагрівайте до загущення соусу близько 5 хвилин. Зніміть з вогню та додайте до соусу вершкове масло.
Все, що залишається зробити – це подати страву. М’ясо розкладіть по тарілках, а зверху розподіліть соус. Також можна додати на тарілку будь-які овочі — у приготованому або сирому вигляді.
Раніше ми писали, як приготувати голубці з молодої капусти.
Джерело