Святкуємо разом із королем літніх вечірок: усе про Aperol

Яскраво помаранчевий, трохи гіркуватий і водночас солодкий та безтурботний Апероль давно став улюбленим аперитивом у Європі. Сьогодні він впевнено завойовує українських поціновувачів. Що таке Aperol, як його правильно пити, щоб насолодитися кожним ковтком, розповідає досвідчений сомельє.

napoju_Aperol.jpg.webp

Склад напою

За легендою брати-фармацевти Луїджі та Сільвіо Барб’є з містечка Падуя, що розташоване на півночі Італії, 12 років експериментували з різними інгредієнтами, доки не винайшли ідеальний рецепт. Вичерпна формула досі зберігається в таємниці, але відомо, що класичний Апероль містить:

  1. настоянку з гірких та солодких апельсинів;
  2. гірчанку — гірську рослину з багатогранним смаком;
  3. ревінь — джерело делікатної гіркуватості;
  4. хінін — краплину природної терпкості;
  5. близько 30 середземноморських трав.

Така комбінація дає неперевершений баланс солодкості та гіркоти. Слабка міцність напою (11%) робить його ідеальним для легкого вживання, а враховуючи скільки коштує Апероль в інтернет-магазині МАУДАУ, ще й доволі вигідним аперитивом.

Як краще вживати

Спочатку вибираємо келихи. Традиційно використовують бокали для вина або для коктейлів із широким дном та тонкою шиєю. Така форма дасть змогу краще оцінити смак і аромат.

Aperol важливо подавати охолодженим, але не крижаним, щоб багатогранний смак зберіг приємну свіжість. Усі інгредієнти для коктейлю Spritz теж мають бути охолодженими, а не теплими — це підтримає баланс між гіркотою та солодкими нотами. Для приготування класичного коктейлю знадобиться:


The post Святкуємо разом із королем літніх вечірок: усе про Aperol first appeared on Портал Акцент.

Share this post

нет
scroll to top