Температура, блювання та діарея: на початку сезону мешканцям Запоріжжя розповіли, як уникнути отруєння грибами

На початку грибного сезону частішають випадки отруєнь, які закінчуються летально. Більшість отруєнь пов’язані з вживанням дикорослих грибів, зібраних у лісовій зоні поблизу міст і населених пунктів.

Фахівці в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області розповіли, як уникнути отруєння грибами.

Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах.

Щоб не отруїтися грибами:

  • відмовтеся від споживання дикорослих грибів. Замініть їх грибами, що вирощують штучно, підлягають контролю;
  • не купуйте гриби на стихійних ринках;
  • уважно оглядайте гриби. Якщо у вас виникають найменші сумніви — відмовтеся від споживання грибів;
  • не збирайте гриби поблизу трас, підприємств, забруднених територій, адже гриби вбирають в себе отруйні речовини, в тому числі важкі метали.

Основними ознаками отруєння грибами є: нудота, блювання, різкий біль у животі, діарея, запаморочення, підвищення температури тіла, зниження пульсу, задуха, судоми, відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги), поява галюцинацій та марення.

Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів.

Фахівці закликають запоріжців, у разі прояву хоча б одного із цих симптомів, негайно звернутися за медичною допомогою.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top