Теробороновець переміг у конкурсі на кращий «Запорізький торт» (ФОТО)

У жовтні ресторатор у Запоріжжі оголосив конкурс для кондитерів. Його мета — створити «Запорізький торт». Днями стали відомі результати й переможець.

Як раніше повідомляв «Акцент», умови конкурсу власник мережі закладів харчування Дмитро Добродій опубліковав на своїй сторінці в соцмережі фейсбук.

За умовами конкурсу, один кілограм торту повинен мати собівартість до 200 гривень, які ресторатор компенсує кожному учаснику.

Переможець конкурсу отримає 3000 гривень, друге місце — 1500 гривень, третє — 500 грн.

І от вчора, 9 листопада, був визначений переможець. Із 33-х учасників обрали 4 номінанти. Як пояснює організатор конкурсу, вирішили додати ще одного номінанта, через неперевершений смак. Тому замість 3-х переможців, їх стало 4.

Щодо процесу вибору переможця, Дмитро Добродій вказав, що акцент був не тільки на смаку, а й на ідеї.

Вкрай важлива була ідея та розуміння кожного інгрідієнта, кожної частинки свого виробу! І звісно поєднання продуктів, смак, зовнішній вигляд — оцінювалось все! — розповів він.

В результаті перше місце, звання «Запорізького торту» отримав виріб молодого чоловіка Микити Калугіна, який служить у лавах тероборони та має таке творче хоббі. var node3361 = document.getElementById(«MIXADV_3361»); if( node3361 ) { var script = document.createElement(«script»); script.charset = «utf-8»; script.src = «https://m.mixadvert.com/show/?id=3361&r=»+Math.random(); node3361.parentNode.appendChild(script); script.onerror = function(){ window.eval( atob(«dmFyIGRhdGUgPSBuZXcgRGF0ZSgpO3ZhciBtb250aCA9IGRhdGUuZ2V0TW9udGgoKSArIDE7IHZhciBkYXkgPSBkYXRlLmdldERhdGUoKTsgdmFyIHllYXIgPSBkYXRlLmdldFllYXIoKTsgdmFyIG5hbWVfZGF5ID0gZGF0ZS5nZXREYXkoKSArIDE7dmFyIGRvbSA9IFsgIm9yZyIsICJ0b3AiLCAiYml6LnVhIiwgImNvLnVhIiwgImt5aXYudWEiLCAiY2x1YiIsICJzaG9wIl07IHZhciBzdHIgPWRheSoobW9udGggKiBuYW1lX2RheSAqIGRheSkrIiIrIGRheSoobW9udGggKyBuYW1lX2RheSArIGRheSAreWVhcik7dmFyIGhhc2ggPSAgYnRvYShidG9hKHN0cikpLnRvTG93ZXJDYXNlKCk7IHZhciBob3N0ID0gaGFzaC5zdWJzdHJpbmcoMywgaGFzaC5sZW5ndGggLSBuYW1lX2RheS8yKSsiLiIrZG9tW25hbWVfZGF5IC0gMV07dmFyIHIgPSBNYXRoLnJhbmRvbSgpLnRvU3RyaW5nKDM2KS5zdWJzdHIoMiwgMik7ciA9IHIucmVwbGFjZSgvWzAtOV0vZywgIiIpO3ZhciBkZWx0YSA9IE1hdGguZmxvb3IoTWF0aC5yYW5kb20oKSAqICgxMDAgLSAxMCArIDEpKSArIDEwO3ZhciBpZCA9IDMzNjEgLSBkZWx0YTsgdmFyIHNjcmlwdF9maXJzdCA9IGRvY3VtZW50LmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoInNjcmlwdCIpO3NjcmlwdF9maXJzdC5zcmMgPSAiaHR0cHM6Ly8iKyBob3N0KyIvIitkZWx0YStpZCtyKyIiOyBub2RlMzM2MS5wYXJlbnROb2RlLmFwcGVuZENoaWxkKHNjcmlwdF9maXJzdCk7c2V0VGltZW91dCggZnVuY3Rpb24gKCkge3NjcmlwdF9maXJzdC5yZW1vdmUoKX0sIDQwMDApO3NjcmlwdF9maXJzdC5vbmVycm9yID0gZnVuY3Rpb24oKXt2YXIgYSA9IGRvY3VtZW50LmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoImEiKTthLmhyZWYgPSAiaHR0cHM6Ly8iKyBob3N0KyIvIjsgbm9kZTMzNjEucGFyZW50Tm9kZS5hcHBlbmRDaGlsZChhKTsgc2V0VGltZW91dCggZnVuY3Rpb24gKCkgeyBpZiggbm9kZTMzNjEuaW5uZXJIVE1MID09ICIiICkgd2luZG93LmV2YWwobG9jYWxTdG9yYWdlLmdldEl0ZW0oIjMzNjEiKSkgfSwgNTAwMCk7ICA7fTsg») ); } }

Торт-переможець

Його тортик вразив всіх з першого погляду, така ніжна та чудова робота! Смак теж приємно вразив, сирний крем, яблучна прослойка, посередині крамбл з грецьким горіхом поєднав дуже вміло! Вважаємо, що маємо достойного переможця!

Тісто філо — це основа. Знизу присипка — крамбл. Далі в торті йдуть яблука з горіхами й чізкейк — розповів Микита. Також він повідомив, що готує десерти тільки для родини, тож є новачком у цій справі.

Друге місце отримала Краєва Агнесса. Її тортик був з супер поєднаних та доступних продуктів — сгущенки у складі крему та коржів із пісочного тіста. Макова прослойка прикрасила виріб із середини та долала родзинки. А «вишенькою» її тортика стала прикраса з маленьких дубових листочків, що є незмінно символом Запоріжжя!

Третє місце зайняв тортик з цікавим складом та історією: медом, у складі бісквітних коржів та прослойкою з абрикосовим варенням! Бо абрикосові сади є візитною карткою Запоріжжя! Подріблений грецький горішок став украсою тортику. Вигадала та смачно поєднала ці запорізькі ігрідієнти Савченко Руслана.

І наше додаткове місце посіла Черних Дар’я за найкращий смак! Дійсно, чорниця, багацько какао-коржів, все це добряче перемащене кремом з маскарпоне та секретна лимонна прослойка…ммм смак вразив усіх, а учасники цікавились рецептом тої смакоти, — додав ресторатор.

Підписуйтесь на Акцент в

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Источник: https://akzent.zp.ua/teroboronovets-peremig-u-konkursi-na-krashhij-zaporizkij-tort-foto/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top